Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Inspireras av drottning Silvia – tipsen för vacker volym i håret

10 maj, 2022, 10:41 
AvVeronica Henriksson

Drottning Silvia ses alltid i en fin frisyr med lätta lockar och vacker volym. Här är tipsen och produkterna som skapar den perfekta volymen till håret.

Annons

Drottning Silvia är en sann inspiration när det kommer till hår! Vi ser henne ofta i ett vackert svall och med en maxad volym. Tidlöst och elegant, oavsett längd på håret!

Fixa drottning Silvias hår – bästa tipsen och produkterna

drottning silvia hår

Att få till den kungliga stylingen är inte så svårt som man kan tro. Allt som krävs är ett väl förberett hår, så att stylingen håller genom hela dagen. Här är steg för steg hur du får till den eleganta frisyren.

LÄS OCKSÅ: Varmluftsborste som ger perfekt volym (länk till ELLE)

Annons

Börja med värmeskydd

Värmeskydd är en viktig produkt av många anledningar. Dels är värmeskydd bra för att, precis som namnet antyder, skydda mot värme och onödig slitage på håret och dels är värmeskydd bra för att det ger stadga till håret vilket gör att stylingen håller bättre. Värmeskydd är alltid den första produkten att använda efter att du har tvättat håret, eftersom att det är viktigt att produkten ligger närmast strået.

Värmeskydd, Bodyguard Heat Protect Spray – ghd

Bodyguard Heat Protect Spray från ghd är ett bästsäljande värmeskydd som är enkelt att applicera tack vare den fina misten. Värmeskyddet tynger inte ner håret, men ger fin stadga.

värmeskydd från ghd
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Addera volymgivande mousse

Volym-mousse är en optimal produkt för att få håret att nå högre höjder. Applicera volymmoussen i handdukstorkat hår och föna sedan in moussen med en fön och rundborste, varmluftsborste eller värmeborste.

Annons
Drottning Silvia år 1987 i en frisyr skapad av Björn Axén.

Mousse för volym, Volume Mousse Medium Hold – Björn Axén

Det svenska hårmärket Björn Axén har sedan 1984 varit Kunglig hovleverantör till det svenska kungahuset och grundaren Björn var, fram tills att han plötsligt gick bort år 1993, drottningens frisör. Volume Mousse Medium Hold fanns inte då, men är en favorit på marknaden idag. Den lätta moussen gör inte håret torrt eller krispigt, men skapar en fin volym.

Annons
volymmousse fårn björn axen
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Supertips! Applicera moussen med hjälp av en så kallad wet brush för att komma åt varje strå. Spreja moussen i borsten och dra igenom håret. Skillnaden är markant!

Wet brush, Wonder Brush – hh Simonsen

Wonder Brush är en borste som reder ut tovor och är framförallt lämpad att använda i vått hår för att minska slitage på håret.

hårborste från hh simonsen
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Forma med värmeborste

För att forma håret likt drottningen kan du antingen använda en fön och rundborste, eller förenkla processen med en rund värmeborste som både torkar och formar.

Annons

Rund värmeborste, Magic Style Brush – Obh Nordica Björn Axén Tools

Magic Style Brush är en stylingborste som lämpar sig bäst att använda i lätt fuktigt eller torrt hår. Borsten glider enkelt igenom håret och är också lätt att använda för att komma åt nära hårbotten för att ge volym från rötterna. Borsten finns i två storlekar beroende på hur stora du vill ha dina lockar.

värmeborste rund
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Avsluta med spray

Fixera frisyren med en hårspray! Hårspray kommer i många olika varianter och med olika stadga. Vilken som passar dig beror på hårtyp och kvalité på håret.

Annons

Hårspray, Finishing Spray – Maria Nila

Finishing Spray från svenska Maria Nila håller håret på plats hela dagen – oavsett hårtyp. Den svensktillverkade och veganska hårsprayen har en härlig doft och känns inte tung i håret.

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Läs mer:

Foto: TT

11 bilder på Victoria och Silvia – när de är lika gamlaBrand logo
11 bilder på Victoria och Silvia – när de är lika gamla
Annons