Inspireras av drottning Silvia – tipsen för vacker volym i håret

Inspireras av drottning Silvia – tipsen för vacker volym i håret

Duygu Getiren/TT

Drottning Silvia ses alltid i en fin frisyr med lätta lockar och vacker volym. Här är tipsen och produkterna som skapar den perfekta volymen till håret.

Drottning Silvia är en sann inspiration när det kommer till hår! Vi ser henne ofta i ett vackert svall och med en maxad volym. Tidlöst och elegant, oavsett längd på håret!

Fixa drottning Silvias hår – bästa tipsen och produkterna

drottning silvia hår
Henrik Montgomery/TT

Att få till den kungliga stylingen är inte så svårt som man kan tro. Allt som krävs är ett väl förberett hår, så att stylingen håller genom hela dagen. Här är steg för steg hur du får till den eleganta frisyren.

LÄS OCKSÅ: Varmluftsborste som ger perfekt volym (länk till ELLE)

Börja med värmeskydd

Värmeskydd är en viktig produkt av många anledningar. Dels är värmeskydd bra för att, precis som namnet antyder, skydda mot värme och onödig slitage på håret och dels är värmeskydd bra för att det ger stadga till håret vilket gör att stylingen håller bättre. Värmeskydd är alltid den första produkten att använda efter att du har tvättat håret, eftersom att det är viktigt att produkten ligger närmast strået.

Värmeskydd, Bodyguard Heat Protect Spray – ghd

Bodyguard Heat Protect Spray från ghd är ett bästsäljande värmeskydd som är enkelt att applicera tack vare den fina misten. Värmeskyddet tynger inte ner håret, men ger fin stadga.

Här kan du läsa mer och köpa det omtalade värmeskyddet från ghd (länk till Lyko).

Addera volymgivande mousse

Volym-mousse är en optimal produkt för att få håret att nå högre höjder. Applicera volymmoussen i handdukstorkat hår och föna sedan in moussen med en fön och rundborste, varmluftsborste eller värmeborste.

Drottning Silvia år 1987 i en frisyr skapad av Björn Axén.

Peter Kjellerås/Aftonbladet/TT

Mousse för volym, Volume Mousse Medium Hold – Björn Axén

Det svenska hårmärket Björn Axén har sedan 1984 varit Kunglig hovleverantör till det svenska kungahuset och grundaren Björn var, fram tills att han plötsligt gick bort år 1993, drottningens frisör. Volume Mousse Medium Hold fanns inte då, men är en favorit på marknaden idag. Den lätta moussen gör inte håret torrt eller krispigt, men skapar en fin volym.

Här kan du köpa Volume Mousse Medium Hold (länk till Åhléns).

Supertips! Applicera moussen med hjälp av en så kallad wet brush för att komma åt varje strå. Spreja moussen i borsten och dra igenom håret. Skillnaden är markant!

Wet brush, Wonder Brush – hh Simonsen

Wonder Brush är en borste som reder ut tovor och är framförallt lämpad att använda i vått hår för att minska slitage på håret.

Wonder Brush finns att köpa här.

Forma med värmeborste

För att forma håret likt drottningen kan du antingen använda en fön och rundborste, eller förenkla processen med en rund värmeborste som både torkar och formar.

Rund värmeborste, Magic Style Brush – Obh Nordica Björn Axén Tools

Magic Style Brush är en stylingborste som lämpar sig bäst att använda i lätt fuktigt eller torrt hår. Borsten glider enkelt igenom håret och är också lätt att använda för att komma åt nära hårbotten för att ge volym från rötterna. Borsten finns i två storlekar beroende på hur stora du vill ha dina lockar.

Magic Style Brush finns att köpa här till ett superpris (länk till Ellos)!

Avsluta med spray

Fixera frisyren med en hårspray! Hårspray kommer i många olika varianter och med olika stadga. Vilken som passar dig beror på hårtyp och kvalité på håret.

Hårspray, Finishing Spray – Maria Nila

Finishing Spray från svenska Maria Nila håller håret på plats hela dagen – oavsett hårtyp. Den svensktillverkade och veganska hårsprayen har en härlig doft och känns inte tung i håret.

Här kan du läsa mer om Finishing Spray från Maria Nila (länk till Åhléns).

Läs mer:

Inspireras av prinsessan Sofia – fina och vårdande läppglans

Så doftar kungligheterna – parfymer med majestätiska doftnoter

Så hyllade prinsessorna varandra genom klädvalen

Foto: TT

11 bilder på Victoria och Silvia – när de är lika gamla
1:27

Efter reklamen: 11 bilder på Victoria och Silvia – när de är lika gamla

(1:27)

Slå på ljud