Så doftar kungligheterna – parfymer med majestätiska doftnoter

kungligheters favoritparfym

Vilken parfym bär egentligen Meghan Markle och vilka doftnoter ska du leta efter som du vill dofta som drottning Silvia? Här är 5 parfymer – om kungligheterna själva får bestämma!

Vill du sätta en kunglig status på din doftgarderob? Inspireras av kungligheternas väldoftande favoritparfymer som får näsan att spela en doftsymfoni! På listan finns bland annat franska Dior och lyxiga Jo Malone London, men också rolig kuriosa som till exempel den okända doften som efter det kungliga bröllopet sålde slut på en natt.

Meghan Markles favoritparfym, Wild Bluebell Cologne – Jo Malone London

Hertiginnan av Sussex, Meghan Markle, sägs vara en riktig parfymfantast och har flera signaturparfymer i sin doftgarderob. En av favoritmärkena när det kommer till doft är Jo Malone London och på Meghans topplista finns två parfymer från dofthuset som har många lyxiga parfymer i sitt arkiv.

Wild Bluebell beskrivs som en lätt blomdoft med blåklocka i toppen. Doften, som påminner om våren, har också vit mysk i basen som är en hudnära doftnot som ofta beskrivs som en förlängning på din naturliga doft.

Här kan du läsa mer om Wild Bluebell från Jo Malone London (länk till Kicks).

Meghan Markles favoritparfym, Wood Sage & Sea Salt Cologne – Jo Malone London

En annan doft som tillhör en av många favoriter för Meghan Markle är Wood Sage & Sea Salt Cologne som, som till skillnad från Wild Bluebell, påminner om salta stänk från Medelhavet. I toppen på doften finns ambrette som liknar mysk, i hjärtat finns noter av havssalt och i basen finns salvia. Jo Malone Londons dofter är kända för att fungera som layering inom doft. Det betyder att olika parfymer används tillsammans för att skapa nya, unika dofter. Kanske ärWood Sage & Sea Salt Cologne och Wild Bluebell Meghan Markles perfekta duo?

Här kan du läsa mer och köpa Wood Sage & Sea Salt Cologne (länk till Kicks).

Vill du veta mer om Meghan Markles beautyfavoriter? Här kan du läsa om krämen som Hertiginnan av Sussex inte klarar sig utan. Och priset? 79 kronor!

Kate Middletons favoritparfym, Dune EdT – Dior

När hertiginna av Cambridge och prins William gifte sig år 2011, sägs det att Kate Middleton bar doften White Gardenia Petals från det lilla dofthuset Illuminum. Parfymen blev världskänd över en natt och sålde slut direkt. En annan av Kate Middletons favoritparfymer är Dune EdT från Dior. Parfymen beskrivs som en "blommig doft med kombination av trädgård och hav". Ljuvligt, eller hur? I basen finns vanilj, i hjärtat gömmer sig pion och toppnoten på doften är mandarin. Men i doften finns också noter av sandelträ, bergamott, patchouli och mysk. En varm och mysig doft, med andra ord.

Här kan du läsa mer och köpa Dune från Dior (länk till Åhléns).

Drottning Silvias favoritparfym, Love in White – Creed

Drottning Silvias favoritparfym sägs komma från det lyxiga dofthuset Creed, något Svensk Dam tidigare skrivit om. Doften Love in White innehåller råvaror plockade från fem olika kontinenter! I parfymen finns till exempel apelsinskal från Italien och bulgarisk ros – och bara flaskan är ett konstverk i sig!

Här kan du läsa mer om och köpa den vackra Love in White (länk till Lyko).

Grace Kellys favoritparfym, Fleurissimo EdP – Creed

Visste du att även Grace Kelly hade en favoritdoft från samma märke som drottning Silvia? När Grace Kelly gifte sig med Rainier III av Monaco bar hon doften Fleurissimo från Creed, som också var en bröllopsgåva från hennes framtida man. Parfymen beskrivs som en romantisk doft med bland annat bergamott, violblad, bulgarisk ros och tuberos.

Här kan du köpa och läsa mer om doften Fleurissimo från Creed (länk till Lyko).

Foto: TT

Artikelinspo: marieclaire.com

LÄS MER: Mette-Marit i sorg efter beskedet – känsloutbrottet framför kameran.

LÄS MER: 11 riktigt fina inneskor – och tofflor.

LÄS MER: Höstens (och vinterns!) finaste handskar – se våra favoriter.

1:28

Efter reklamen: Kate Middletons bästa looks de senaste fem åren

(1:28)