Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Så doftar kungligheterna – parfymer med majestätiska doftnoter

kungligheters favoritparfym

SUMO

Vilken parfym bär egentligen Meghan Markle och vilka doftnoter ska du leta efter som du vill dofta som drottning Silvia? Här är 5 parfymer – om kungligheterna själva får bestämma!

Vill du sätta en kunglig status på din doftgarderob? Inspireras av kungligheternas väldoftande favoritparfymer som får näsan att spela en doftsymfoni! På listan finns bland annat anrika modehuset Crees och lyxiga Jo Malone London, men också rolig kuriosa som till exempel den okända doften som efter det kungliga bröllopet sålde slut på en natt.

Kate Middletons favoritparfym, Orange Blossom Cologne – Jo Malone London

När hertiginnan av Cambridge och prins William gifte sig år 2011, sägs det att Kate Middleton bar doften White Gardenia Petals från det lilla dofthuset Illuminum. Parfymen blev världskänd över en natt och sålde slut direkt.

När det kommer till Kate Middletons vardagsdoft är det dock en annan variant som tar hem förstaplatsen på hertiginnans topplista. Det var inte länge sedan som det avslöjades att hennes favoritdoft är Orange Blossom från Jo Malone London (och det går även rykten om att det i själva verket var denna doft som hon bar under bröllopet).

Doften beskrivs som fruktig, krispig och ren och som en "skimrande trädgårdsoas". Ljuvligt, eller hur? I basen finns iris och vetiver, i hjärtat gömmer sig vit syrén och toppnoten på doften är mandarinblommor. Men i doften finns också noter av apelsinblommor och näckrosor. En blomstrande doftpalett, med andra ord.

Här kan du läsa mer om Orange Blossom från Jo Malone London (länk till Åhléns).

Meghan Markles favoritparfym, Wild Bluebell Cologne – Jo Malone London

Hertiginnan av Sussex, Meghan Markle, sägs vara en riktig parfymfantast och har flera signaturparfymer i sin doftgarderob. Ett av favoritmärkena när det kommer till doft är just tidigare nämnda Jo Malone London – som med andra ord är populärt hos kungligheterna – och på Meghans topplista finns två parfymer från dofthuset som har många lyxiga parfymer i sitt arkiv.

Wild Bluebell beskrivs som en lätt blomdoft med blåklocka i toppen. Doften, som påminner om våren, har också vit mysk i basen som är en hudnära doftnot som ofta beskrivs som en förlängning på din naturliga doft.

Här kan du läsa mer om Wild Bluebell från Jo Malone London (länk till Åhléns).

Meghan Markles favoritparfym, Wood Sage & Sea Salt Cologne – Jo Malone London

En annan doft som tillhör en av många favoriter för Meghan Markle är Wood Sage & Sea Salt Cologne som, som till skillnad från Wild Bluebell, påminner om salta stänk från Medelhavet. I toppen på doften finns ambrette som liknar mysk, i hjärtat finns noter av havssalt och i basen finns salvia. Jo Malone Londons dofter är kända för att fungera som layering inom doft. Det betyder att olika parfymer används tillsammans för att skapa nya, unika dofter. Kanske ärWood Sage & Sea Salt Cologne och Wild Bluebell Meghan Markles perfekta duo?

Här kan du läsa mer och köpa Wood Sage & Sea Salt Cologne (länk till Kicks).

Vill du veta mer om Meghan Markles beautyfavoriter? Här kan du läsa om krämen som Hertiginnan av Sussex inte klarar sig utan. Och priset? 79 kronor!

Drottning Silvias favoritparfym, Love in White – Creed

Drottning Silvias favoritparfym sägs komma från det lyxiga dofthuset Creed, något Svensk Dam tidigare skrivit om. Doften Love in White innehåller råvaror plockade från fem olika kontinenter! I parfymen finns till exempel apelsinskal från Italien och bulgarisk ros – och bara flaskan är ett konstverk i sig!

Här kan du läsa mer om och köpa den vackra Love in White (länk till NK).

Foto: TT

Artikelinspo: marieclaire.com

LÄS MER: Så får du prinsessan Madeleines kungliga hår

LÄS MER: Inspireras av drottning Silvia – tipsen för vacker volym i håret

LÄS MER: Inspireras av prinsessan Sofia – fina och vårdande läppglans

Kate Middletons bästa looks de senaste fem åren
1:28

Efter reklamen: Kate Middletons bästa looks de senaste fem åren

(1:28)

Slå på ljud