Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Här klickar du hem Victorias supersnygga statementblus

Kronprinsessan Victoria i knytblus

I dag gästar kronprinsessan Victoria Helsingborg. Svensk Damtidning vet vad hon har på sig – och var du klickar hem ditt eget ex av hennes snygga blus.

I förmiddags var det dags för kronprinsessan att göra entré i Helsingborg för ett besök. Här kan du läsa mer om hennes resa samt följa vår reporter Ellen Myrgård Lindén som är på plats. 

Här kan du köpa kronprinsessans knytblus

Victoria i blus från Gant

Kronprinsessan Victoria i sin randiga knytblus från Gant.

Kronprinsessan var för dagen klädd i en varm mörkblå kappa, under bar hon en knytblus. Blusen har hon burit förr. Den kommer från Gant. (länk till butik)Just hennes randiga är slutsåld. Men den finns fortfarande att klicka hem. Både i rött (länk till butik), vitt och blått. (länk till butik) Just nu finns de dessutom på rea!

Röd blus från Gant

Röd knytblus från Gant. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Blå blus från Gant.

Blå blus från Gant. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Vit blus från Gant

Vit blus från Gant. Läs mer och köp här.  (länk till butik)

Knytblusen är ett klassiskt kungligt plagg. Kronprinsessan Victoria har ett flertal hemma i sin kungliga garderob. 2018 blev dock plagget ett riktigt statementplagg i och med #knytblus-upproret i sociala medier. Det hela skedde efter att den dåvariga stäntiga sekreteraren Sara Danius hoppat av Svenska Akademien. Kvinnor över hela världen klädde sig i knytblus, Sara Danius signaturplagg, och fotade sig själva för att markera sin sympati för Danius – och för kvinnokamp i stort.

Såhär har Sara Danius själv berättat, för ELLE, om sitt favoritplagg:

– Jag hittade en knytblus hos Anna Holtblad och kände att det skulle vara roligt att skoja till det lite och klä mig i knytblus, pennkjol och högklackat. Lite grann à la Margaret Thatcher – fast på kul. Alla andra hade jeans och t-shirt. Studenterna tyckte att det var roligt och jag fortsatte sedan att köpa en ny knytblus varje säsong.

Knytblusens historia

– Knytblusen har funnits i många former genom åren, men fick sitt stora genomslag som modetrend under slutet av 70- början av 80-talet, har Philip Warkander, doktor i modevetenskap, berättat för ELLE.

Anledningen till detta var att allt fler kvinnor i västvärlden började arbeta inom tjänstemannasektorn och därför behövde kläder som kunde passa in i den tidens kontorslandskap. Knytblusen var ett sätt att fortsätta se feminin men samtidigt också professionell ut.

Och ja, nog får man säga att feminin och professionell verkligen är två ord som stämmer in på vår kronprinsessa! Är du sugen på Svensk Damtidnings knytblusfavorit? Kolla då in denna vita (och rosa!) från H&M. (länk till butik)

Victorias Valentino-väska

Under besöket i Helsingborg bar kronprinsessan även sin blå väska från Valentino.

Victorias väska från Valentino

Här kan du köpa en liknande variant av kronprinsessan Victorias blå Valentino-väska. Klicka här!  (reklamlänk via Apprl) (länk till butik)

Läs mer:

Det bar kronprinsessan Victoria i Sälen – klicka hem plaggen!

Så stylar Victoria det omskrivna plagget från H&M

Victoria i prins Oscars hertigdöme – se första bilderna

Foto: TT