Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så väljer du rätt hårborste – 5 modeller med olika funktioner

16 nov, 2021, 14:59 
AvVeronica Henriksson
Emma Castman
AvVeronica Henriksson
AvEmma Castman
välj rätt hårborste
Hur använder man en rundborste, och vad är det egentligen för skillnad på en utredningsborste och paddelborste? Här är fem typer av borstar – anpassade för olika ändamål och resultat.
Annons

Numera finns det en uppsjö av hårborstar att välja mellan – men att veta vilken modell som passar en själv bäst är svårt. Vissa är avsedda för att skapa volym och andra frambringar lyster. En del passar de med kort hår och några är menade för löshår.

Här listar vi fem olika varianter, anpassade för olika ändamål:

1. Rundborste, Ceramic Brush – Ghd

rundborste från ghd
Klicka på bilden för att komma direkt till borsten.

Typ av hårborste: Rundborste
Passar: Den här typen av borste är skapad för att generera volym i rötterna och frambringa ett fint svall med rundade toppar. Rundborsten hjälper också till att reda ut håret, men är främst avsedd föning av torrt hår. Att lyckas med sin rundborstning kräver viss teknik, men ett bra tips för att lyckas är att alltid dela upp håret i flera sektioner och sen arbeta sig igenom bit för bit. Det finns olika storlekar på rundborsten, och önskad volym och hårlängd påverkar vilken storlek du bör välja. Ju större borste – desto mer volym.

Annons

2. Svinborste, Smooth brush – HH simonsen

svinborste hh simonsen
Klicka på bilden för att komma direkt till borsten.

Typ av hårborste: Svinborste
Passar: En skonsam borste som hjälper till att reda ut håret och genererar fin glans. Hjälper även till att dra upp naturliga oljor från hårbotten vilket bidrar till att håret får en bättre lyster. Passar alla hårtyper samt löshår (men var försiktig kring fästena).

3. Paddelborste, D83 The Paddle Brush Black – Denman

denman paddelborste
Klicka på bilden för att komma direkt till borsten.

Typ av hårborste: Paddelborste
Passar: Det här är en bred och platt borste för alla hårtyper men särskilt lämpad för de med tjockt och långt/mellanlångt hår. Är särskilt bra att använda om man vill föna håret platt samtidigt som den fungerar utmärkt till att reda ut tovor med.

Annons

4. Utredningsborste, Wet Hair Brush Detangling & Blowout Hair Brush – Björn Axén

utredningsborste björn axen
Klicka på bilden för att komma direkt till borsten.

Typ av hårborste: Utredningsborste
Passar: En traditionell hårborste passande för alla med bångstyrigt hår. Det finns flera olika typer av utredningsborstar men för de som lätt får knutor i håret och är hårömma är det här en bra borste att välja då den har mjuka piggar. De bidrar nämligen till att borsten enklare glider förbi tovorna och sakta men säkert reder ut dem. Den här fungerar på både fuktigt och torrt hår.

Annons

5. Tupperingsborste, Teasing Brush Boar Ionic Bristale – Lyko

tupperingsborste lyko
Klicka på bilden för att komma direkt till borsten.

Typ av borste: Tuperingsborste
Passar: En smal borste som är avsedd för att skapa volym vid rötterna. Formad som en spets nertill och det är för att det enkelt ska gå att dela in håret i sektioner när man tuperar rötterna. Den här borsten passar alla hårtyper och för den som önskar volym.

Annons

Foto: TT

Prins Harry och Meghan Markel - parets kärlekshistoriaBrand logo
Prins Harry och Meghan Markel - parets kärlekshistoria
Annons