Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stort bråk om prinsessan Sofias blus – folket rasar

15 jun, 2021, 08:40 
Prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia bar en blus – då utbröt ett fullskaligt bråk.

Annons
Prinsessan Sofias 5 bästa outfitsBrand logo
Prinsessan Sofias 5 bästa outfits

Prinsessan Sofia tog nyligen en paus från mammaledigheten för att utföra ett uppdrag som ligger henne väldigt nära om hjärtat.

Det var examinationstider på Sophiahemmet högskola, och då skickade Sofia en gratulation och en hälsning till de nyutexaminerade studenterna.

– Jag är så glad över att få vara en del av er stora examensdag, tack vare ert driv och ansvarskänsla är ni nu framme vid er examen. Ett efterlängtat mål och samtidigt en startpunkt, sa Sofia.

– Nu tar ni steget ut i någonting nytt. Ut i en yrkestillvaro där andra människor kommer att behöva er, kommer att lita på er, kommer att minnas er – kanske hela sina liv. Det är ett stort och fint förtroende att bära.

Prinsessan Sofias brus leder till bråk

Prinsessan Sofia
Prinsessan Sofia var strålande vacker i sin blus!

Sofia var uppklädd för att passa tillfället. Hon hade uppsatt hår och bar en röd blus från Hugo Boss, läs mer och köp här. (reklamlänk från Awin.com) (reklamlänk). Till detta hade hon örhängen från EversSilver, vilket sajten UFO No More uppmärksammat.

Annons

Det var inte en helt okontroversiell utstyrsel, skulle det visa sig. På vår egen Facebook-sida utbröt en debatt om Sofias val.

"Varför använder kungahuset utländska designers!!!???? De måste använda svenska", skriver en användare.

Det här är en återkommande ståndpunkt. Kronprinsessan Victoria blir ofta hyllad för sin vana att bära och lyfta fram svenska klädmärken.

"Det skulle bli konstigt"

Men många kom till Sofias försvar.

"De använder ofta svenska designers! Men det skulle ju bli lite konstigt om de aldrig använde annat. De åker ju utomlands och lobbar för svenska märken, svensk industri osv, så att kungligheter och andra ska använda svenska saker där. Då kanske de måste använda utländska designers ibland, som en gentjänst", skriver en användare.

Men diskussionen fortsatte – och båda parter höll fast stenhårt vid sin sak.

"Du tänker fel, du måste vara Sveriges patriot", skriver en användare som vill att Sofia ska bära svenskt.

Annons