Victorias klädval förvånade alla – nu är plagget tillbaka i butik

Victoria förvånade alla när hon dök upp i dansk design på sin födelsedag. Se den vackra klänningen, som nu är tillbaka i butik!

Den 14 juli i år var onekligen en glädjens dag. Anledningen? Kronprinsessan Victorias födelsedag såklart. Hennes 43:e i ordningen.

Med anledning av covid-19-pandemin och rådande restriktioner kring folksamlingar var dock allmänhetens traditionella uppvaktning av kronprinsessan i år inställd. Men visst blev det ett firande ändå!

På morgonen skickade kungahuset ut en ny film med Victoria i huvudrollen. I filmen berättar hon om att hon gärna hade firat födelsedagen precis som vanligt men att det i år ser annorlunda ut. Victoria lade till att nu gäller det att hålla i – och hålla ut. Alla hålla avstånd!

I klippet, som du kan se nedan, bär kronprinsessan en ny klänning – signerad danska Baum und Pferdgarten. (länk till Wakakuu)

Modevalet förvånade många, eftersom kronprinsessan på födelsedagen brukar vara oerhört noga med att välja svensk design. Men nu blev det dansk. Dock satsade ju Victoria på svenskt under kvällen, då hon dök upp i en vit klänning med blommönster från By Malina. (länk till Apprl)

För alla som är förtjusta i den danska klänningen har vi en glad nyhet. Klänningen är nu tillbaka i butik – och mönstret finns på en rad andra plagg också. Kolla in dem nedan.

Klänning från Baum und Pferdgarten. Läs mer och köp här. (länk till Wakakuu)

Tröja från Baum und Pferdgarten. Läs mer och köp här. (länk till Wakakuu)

Kjol från Baum und Pferdgarten. Läs mer och köp här. (länk till Wakakuu)

Kjol från Baum und Pferdgarten. Läs mer och köp här. (länk till Wakakuu)

Klänning från Baum und Pferdgarten. Läs mer och köp här. (länk till Wakakuu)

Mer mode hos Svensk Damtidning:

Det bar Sofia på födelsedagen – kolla in fina plagget

Så stylar Victoria fina nyckelplagget

Historien bakom armbandet kronprinsessan alltid bär

Victorias och Sofias gemensamma stilsuccé – se bilderna

Foto: Kungliga Hovstaterna, TT