Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

18-åriga prinsessan väcker uppmärksamhet - går emot oskrivna regeln: ”Tiderna ändrar sig”

04 jul, 2023, 13:00 
Felicia Plåt
Prinsessan Alexia
Den Holländska kungafamiljen brukar alltid fotograferas under sommaren. Foto: TT

Prinsessan Alexia väckte uppmärksamhet under den holländska kungafamiljens fotografering.

Annons

Under sommaren brukar hela kungafamiljen samlas på Öland för att njuta av semestern tillsammans vid Sollidens slott. Det är inte ofta hela familjen är samlad på det sättet då de har olika scheman och Madeleine och Chris bor utomlands.

Se kronprinsessan Victorias födelsedagsklänningar genom årenBrand logo
Se kronprinsessan Victorias födelsedagsklänningar genom åren

Därför brukar de ta tillfället i akt och se till att fotografera en riktig familjebild. Under åren har vi fått flera fina sommarbilder på hela famlijen vid slottet på Öland.

Den holländska kungafamlijens fotografering

Den svenska kungafamiljen är inte den enda kungafamiljen som brukar ta familjebilder på sommaren. Den holländska kungafamiljen har också den traditionen.

Annons

Varje år poserar kung Willem-Alexander och drottning Maxima av Holland tillsammans med sina tre döttrar och hund för den holländska pressen. I år kan vi se familjen stå på stranden med deras hund Mambo i famnen.

Döttrarna Catharina-Amalia (19), prinsessan Alexia (18) och prinsessan Ariane (16) strålar verkligen på bilden och de har alla tre börjat växa till sig till tre unga damer. Men en av prinsessorna väckte lite extra uppmärksamhet till sig under fotograferingen. 18-åriga Alexia.

Holländska kungafamiljen
Hela familjen samlad.

Prinsessan Alexias nya detalj väckte uppmärksamhet

Prinsessan har nämligen skaffat sig en ny piercing. En så kallad helixpiercing på övre delen av örat. Vilket gjorde att många reagerade då kungligheter inte syns med piercingar särkilt ofta. Se och Hör Norges kungliga expert Caroline Vagle säger följande om prinsessans nya detalj.

Annons
Prinsessan Alexia
Här ser man prinsessan nya piercing i högra örat.

– Kungligheter har genom tiderna varit ganska konservativa när det kommer till stil, och det finns en rad oskrivna regler för vad som är okej och inte. Men tiderna förändras – som tur är – och idag finns en större acceptans för att de är mer lekfulla i stilen och följer trenderna, säger Caroline till Se och Hör Norge.

Mor och dotterns skrämmande likhet

Men det är inte bara den nya piercingen som fans reagerar på, utan även dotterns nästan skrämmande likhet av sin mor. Prinsessan har blivit kallad för "Mini-Maxima" pågrund av henne slående likhet med sin mamma. Och folk har kommenterat om mor och dotterns likhet på Instagram.

Annons
Alexia och Maxima
Alexia är väldigt lik sin mamma.

– Hon liknar sin mamma så mycket, skriver en följare.

– Bilden på drottning Maxima och hennes "mini jag", skriver en annan.

Annons