Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hundratals vandrade med kronprinsessan i Halland - "Smått kaos"

14 apr, 2019, 20:00 
AvEmma Sanderberg
Den 19:onde landskapsvandringen är gjord och Victoria fick en fantastisk dag på besöket i Halland.
Annons

Victoria möttes av strålande sol och massvis med folk när hon begav sig på sin 19:onde vandring genom Sveriges landskap. Denna gång var det Hallands tur och valet av vandringsled var passande nog prins Bertils stig i Halmstad. Stigens namne, prins Bertil, var fram till sin död 1997 hertig av Halland. Stigen leder hela vägen ut till Tylösand där prins Bertil och prinsessan Lilian tillbringade somrarna ihop i sitt sommarhus.

Prins Bertils stig visar dessutom mycket av den naturen som är karaktäristiskt för just Halmstad, så med tanke på det och gammelfarbrors koppling så var nog valet av plats självklar för hallänningarna.

Det var stor uppslutning under Victorias vandring i Halmstad.
Det var stor uppslutning under Victorias vandring i Halmstad.

När vandringen skulle påbörjas i Tallhagen beskriver SVT Halland att det uppstod smått kaos eftersom det var så många på plats som ville få en skymt av kronprinsessan.

Annons

– Det blev ganska trångt på en gång och det var inte helt lätt att få en glimt av henne, säger reportern på plats.

Hälsa och motion i fokus

Prins Bertils stig är hela 1,8 mil lång och kronprinsessan promenerade raskt hela sträckan. Längs vägen fanns det flera stopp där olika organisationer visade upp vad Halmstad har att erbjuda. Både skolelever och en seniorgrupp gick med en bit och pratade om hur de på olika sätt försöker främja hälsa och motion.

Elever från Eketånga Montessoriskola berättar för Victoria om hur de arbetar för att främja hälsa och inlärning.
Elever från Eketånga Montessoriskola berättar för Victoria om hur de arbetar för att främja hälsa och inlärning.

Landskapsvandringarna genom Sverige påbörjades 2017 och det var Victoria som kom med idén. När hon fyllde 40 önskade hon sig att få vandra genom alla Sveriges landskap och se guldkornen med lite hjälp från de som bor runt om i Sverige. Under vandringarna har hon inte varit rädd för att testa på olika sporter som funnits längs vägen. Det har både varit skidåkning och pilbåge som stått på agendan. Halland ville inte vara sämre och fick upp kronprinsessan på en treak fat-bike.

Annons
Victoria testar på att cykla fat-bike.

Nu har alltså Victoria vandrat genom hela 19 landskap och det återstår endast sex. Nästa tillfälle att vandra med kronprinsessan ges redan den 26 april då det är dags för Västmanland att visa upp sin bästa sida.

Victoria står med armarna i luften.

Sverigeturnéns sista stopp är:

  • Västmanland, 26 april
  • Jämtland, 17 maj
  • Södermanland, 22 maj
  • Medelpad, 29 maj
  • Gästrikland, 7 juni
  • Dalarna, 12 juni

 

Läs mer

Foto: TT

Annons