3 Hagasessor väljer bort festen – endast Christina hyllar Silvia

3 Hagasessor väljer bort festen – endast Christina hyllar Silvia

Prinsessan Christina anlände till Oscarsteatern med Tord Magnuson. Men hennes systrar saknades.

Drottning Silvia hyllas så att takkronorna vinglar när hon nu i veckan fyller 75 år. Det hela drog igång tidigare under dagen då över 500 personer samlades för att hylla drottningen av Sverige. Men endast en av hennes fyra svägerskor fanns på plats under denna första stora fest. Nämligen prinsessan Christina. Hon anlände som vanligt med maken Tord Magnuson.

Kungens systrar prinsessan Birgitta, prinsessan Margareta och prinsessan Désirée lyste med sin frånvaro. Att Birgitta skulle missa festligheten hade hon redan innan bekräftat. Hon bor ju som bekant på Mallorca och flyger sällan hem till Stockholm.

– Nej, tyvärr kan jag inte det. Jag fick inbjudan så sent och det är så nära in på jul och då ska jag till München och fira med barnen, berättar Birgitta för Svensk Damtidning.

Det är sällan numera som vi ser de älskade Hagasessorna. Prinsessan Margaretha och prinsessan Désirée vill sällan synas i det kungliga strålkastarljuset och under de senaste åren har varken de eller prinsessan Birgitta närvarat under de kungliga dopen.

Prinsessan Christina var den enda Hagasessan på plats.

Prinsessan Christina var den enda Hagasessan på plats.

Dottern representerar

Men på något vis finns familjerna representerade där i bänkraderna på Oscarsteatern. Prinsessan Désirées dotter Helene Silfverschiöld med fästman Fredrik är nämligen på plats!

Köp den här! Silvia 75 år – jubileumsutgåva!

drottning silvia 75 år

Läs mer

Prinsessan Christina – 38 år med Göran Alfredssons Nobeldesign

Därför missar prinsessan Birgitta drottningens 75-årsfest – berättar själv

Foto IBL