Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stora ilskan: Victorias favoritapa Santino bekräftad död

17 dec, 2022, 08:37 

Victorias kära vän Santino finns inte mer, det bekräftas under lördagsmorgonen.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Daniels miss • Silvias regelbrott • Oron för kungen – 3 kungliga snackisar från Nobel 2022!Brand logo
Daniels miss • Silvias regelbrott • Oron för kungen – 3 kungliga snackisar från Nobel 2022!

För mindre än en vecka sedan rymde tre schimpanser från hägnet i Furuvikparken ut till parkområdet. Strax efter att jakten inleddes lyckades ytterligare två ta sig ut.

Tre av dem schimpanser som rymde har skjutits ihjäl. Den fjärde uppges vara skadeskjuten, och under onsdagen hade zoot ännu inte gått ut med vilka av parkens sju schimpanser som avlivats.

– Vi vet inte i nuläget vilka schimpanser det rör sig om. Det är en pågående situation men så fort vi vet mer kommer vi att delge, säger informationschef Annika Troselius till Svensk Dam under onsdagen.

Victorias fina vän – Santino gav kronprinsessan en tavla

En av schimpanserna som bor på Furuviksparken är Santino, en individ som har en speciell koppling till både kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine.

Annons

Victoria har som bekant en förkärlek till djur och schimpanserna är inget undantag. När hon på sin 25-årsdag skänkte 100 000 kronor till Sweden Chimpanzee Trust gav Santino henne en tavla som tack.

Santino har mist livet – Ing-Marie Persson rasar i Nyhetsmorgon

”Det är med stor sorg som vi nu också kan bekräfta att den schimpansen som bekräftats avliden i schimpanshuset, men som vi inte kunnat identifiera, är Santino”, meddelade Furuviksparken på lördagsmorgonen.

En av apornas allra närmsta vänner är Ing-Marie Persson. Hon rasar mot Furuviksparkens beslut och attityd efter de senaste dagarnas händelser.

Ing-Marie Persson har arbetat i tre decennier med flera av de schimpanser som dödats i Furuvik efter att de rymt från aphuset i onsdag, det skriver Sveriges Radio Gävleborg.

Känslorna var många. Ing–Marie pekar på att Santino var världskänd och hade stor inverkan på alla han mötte.

Ing–Marie Persson

Foto: TT

Texten uppdateras

Annons