Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofias krav på Silvia – tvingad att ändra älskade traditionen

13 jan, 2023, 10:05 
Prinsessan Sofia, Silvia

Sedan prinsessan Sofia blev en del av kungafamiljen har hon influerat till förändringar.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Victoria bryter tystnaden • Madeleine på botten • Sanningen bakom Sofias frånvaro – 3 kungliga snackisar från vecka 2Brand logo
Victoria bryter tystnaden • Madeleine på botten • Sanningen bakom Sofias frånvaro – 3 kungliga snackisar från vecka 2

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip gjorde det klart inför hela svenska folket sommaren 2014 – de skulle bli ett gift par och starta sitt liv tillsammans.

Prinsessan Sofia medverkar i dokumentären "Året med kungafamiljen 2014" för att prata om det första nervösa mötet med sin svärmor, drottning Silvia.

Silvias omtänksamma gåva till svärdotter Sofia

Sofia berättar att Silvia var mycket inbjudande och omhändertagande när hon för första gången skulle stanna över på slottet. Hon fick en liten gåva...

— Vi hade en jättetrevlig lunch och jag kommer ihåg att din mamma, drottningen, kom med ett litet kit där på kvällen för jag skulle stanna över. Hon sa att hon hoppades jag skulle trivas över natten.

Annons

Sofia slår samtidigt ner rykten om att det skulle röra sig om någon osämja dem emellan i början av Carl Philips och hennes kärlekshistoria.

Påverkat svärmors val: Silvia har börjat äta mer vego!

Och Silvia och kungen har inte bara tagit emot Sofia väl – de har även influerats av den ingifta prinsessan.

Sofia är som somliga känner till vegetarian sedan många år tillbaka. Hemma på Villa solbacken lagas enligt källor mycket vegetariskt.

Prins Carl Philip har likt sin hustru också anammat den vegetariska kosten, men erkänner att det kan bli slinka ner en och annan köttbit ibland.

– Jag kallar mig för flexitarian. Men jag försöker bättra mig och lär mig laga mat av det som skogen och naturen bjuder, har prinsen sagt.

En dag i veckan sägs det att även kungen och drottningen har fisk- och köttfri mat på middagsbordet.

Så underbart, det uppskattar säkerligen både miljön och svärdotter Sofia när hon hälsar på!

Prinsessan Sofia
Det är vego som gäller för prinsessan Sofia!

Foto: TT

Annons