Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

92 år och ryttare – utan hjälm! Se bilderna på Elizabeth som förvånar

01 mar, 2019, 21:00 
Margareta
Hon har älskat hästar sedan barnsben, och drottning Elizabeth fortsätter rida. Nu senast med sonen Andrew!
Annons

Prins Philip körde fortfarande bil, 97 år ung, fram tills alldeles nyligen när han i en bilolycka skadade en annan människa. Snart därefter lämnade han in sitt körkort.

Men hans något yngre fru njuter fortfarande av hästkrafterna, dock av en annan variant. I veckan skymtades drottning Elizabeth på hästryggen, skrittandes på en mörk springare ute på hennes egna ägor utanför slottet i Windsor. Hon är alltså 92 år, och rider fortfarande! Dessutom utan hjälm. I och med att hon väljer bort att skydda huvudet får vi väl även anta att hon inte heller har någon säkerhetsväst där under sin trench coat.

Aktiva Elizabeth!

Men om vi lämnar säkerhetsaspekten är det uppfriskande att se Elizabeth ridandes på den gigantiska hästen! Många personer yngre än hon skulle inte ens ta sig upp utan stege, det krävs både ben- och bålmuskler och en hel del vighet för att nå upp till stigbygeln och därefter svinga benet över sadeln!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Prins Andrew och drottning Elizabeth på hästryggen.
Prins Andrew och drottning Elizabeth på hästryggen.

Enligt Daily Mail, som dessutom har en rörlig film på ritten, är hennes ridpartner sonen prins Andrew. Förr var det ofta maken prins Philip som tog sig en tur med drottning Elizabeth till ljudet av dunkande hovar, men efter hans höftoperation rider han inte längre. Däremot skymtar man honom då och då utanför slottet sittande i en hästvagn bakom någon av deras pållar.

Annons

Elizabeth har ridit sedan barnsben

Drottning Elizabeth började rida redan som liten flicka, att kunna bemästra äkta hästkrafter är en självklar del av en en prinsessutbildning. Kungligheter rider. Så är det bara. Och redan som fyraåring fick hon sin första egna häst, en Shetlandsponny inköpt av hennes farfar som gåva till prinsessan.

Blivande drottning Elizabeth på hästryggen år 1933.
Blivande drottning Elizabeth på hästryggen år 1933.

Men Elizabeths hästintresse blev större än hos många andra. Hon började köpa in hästar som ung drottning och äger fortfarande hästar som är framgångsrika i diverse galopptävlingar.

Elizabeth i sadeln år 1953.
Elizabeth i sadeln år 1953.

Dessutom har hon fört passionen vidare till sina barn. Fortfarande kan man då och då se henne på ridturer med prins Charles, prinsessan Anne och som nu senast med prins Andrew. Prinsessan Anne blev ju till och med olympisk ryttare, precis som hennes dotter Zara i sin tur blivit!

Att sitta på hästryggen är alltså en naturlig del av livet för drottning Elizabeth. Oavsett ålder.

Foto TT

Läs mer

Annons