Agnes Wold kritisk efter kungens ord: “Sorgligt!”

Agnes Wold kritisk efter kungens ord:
Agnes Wold hörde kungen tala. En detalj gjorde henne arg och uppgiven.
Annons

Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi vid Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet, har blivit en av Sveriges viktigaste informationskällor i hur man ska hantera coronaviruset.

Agnes är en akademisk jätte – och är inte rädd för att säga vad hon tycker.

Annons

Agnes Wold kritisk efter kungens ord

Agnes Wold har en tydlig uppmaning till kungen och Victoria.
Agnes Wold har en tydlig uppmaning till kungen och Victoria.
Annons

Som när Nobelprisen skulle fördelas mellan tio män och en kampanj. Inga kvinnliga pristagare alltså.

“Å, så sorgligt. Kungens ord vid skålen på Nobelmiddagen: ‘Dear laureates, dear ladies, dear friends’. INGA kvinnliga ‘laureates’. Blir gränslöst dyster över alla forskande kvinnor som slagits ut på varje steg i den akademiska karriären. Alfred Nobel hade inte gillat detta!”, skrev Agnes på Twitter.

“De börjar tycka det är pinsamt, men de har ingen kunskap och stark vilja att göra något åt det. Så det kommer att fortsätta så här. Dessvärre.”

 

“Kungen borde gå ut”

Det här var inte sista gången som Agnes hade åsikter om kungens göranden. Hon har också gett honom råd under coronakrisen.

Annons

– Det är en familj där de står varandra nära, men kungen borde gå ut och säga att han inte kommer exempelvis äta middag med Victoria och barnbarnen framöver. Det blir en viktig illustration för hur man ska tänka. För om de bara ställer in offentliga sammanhang, då kanske vissa tror att det bara är stora folksamlingar som är farliga. Men faktum är att det har visats att smittan sprids mest effektivt i små kretsar, har Agnes sagt i en intervju med Svensk Damtidning.

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Agnes Wold kritisk efter kungens ord: “Sorgligt!””

 1. HMA skriver: 8 september, 2020

  Lite fundersam på varför Agnes Wold uppfattar att kungen inte skulle avse även de kvinnliga pristagarna med sitt ” dear laureates…” ? Mig veterligt är benämningen könsneutral.
  Men det är möjligt att de göteborska fakulteterna håller sig med annan etikett..?!


  1. Ulla Lundell skriver: 8 september, 2020

   Jag håller med HMA här ovan. I en tävling säger man ju pristagare är. Då är det ju man och kvinna precis som i “laureates”.

   Ulla


  2. josefin skriver: 8 september, 2020

   HMA, det är nog inte “dear laureates” som är grejen, utan “dear ladies”. Det sistnämnda, och ffa avsaknaden av “(dear ) gentlemen” klargör ju genus pà laureaterna.


 2. Bror skriver: 8 september, 2020

  ”Akademisk jätte” eller ej, men den barnsliga förtjusningen över att så här i karriärens elfte timme helt plötsligt bli ”Pandemitanten från Götet” med hela Sverige, är inte att ta miste på.
  Och hon behöver inte ens ropa: Hallå hela pressen, radion och teven…


 3. Anna skriver: 8 september, 2020

  Finns det en viss systematik trots allt i Victorias klänningsval…? På bilden ovan liknar den ett vallmofält. Nyligen bar hon en som liknande ett gräsmatta, plus en som påminde om ett ormbunksstånd. Är det månne sitt naturintresse hon försöker uttrycka genom kläderna…?!


 4. PernillaA skriver: 8 september, 2020

  Ja det är Victorias blinkning till naturen


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar