Agnes Wold kritisk efter kungens ord: "Sorgligt!"

Agnes Wold kritisk efter kungens ord: "Sorgligt!"

Agnes Wold hörde kungen tala.En detalj gjorde henne arg och uppgiven.
Så blir Oscars liv efter kungens beslut
Slå på ljud

Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi vid Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet, har blivit en av Sveriges viktigaste informationskällor i hur man ska hantera coronaviruset.

Agnes är en akademisk jätte – och är inte rädd för att säga vad hon tycker.

Agnes Wold kritisk efter kungens ord

Agnes Wold har en tydlig uppmaning till kungen och Victoria.

Agnes Wold har en tydlig uppmaning till kungen och Victoria.

Som när Nobelprisen skulle fördelas mellan tio män och en kampanj. Inga kvinnliga pristagare alltså.

“Å, så sorgligt. Kungens ord vid skålen på Nobelmiddagen: ‘Dear laureates, dear ladies, dear friends’. INGA kvinnliga ‘laureates’. Blir gränslöst dyster över alla forskande kvinnor som slagits ut på varje steg i den akademiska karriären. Alfred Nobel hade inte gillat detta!”, skrev Agnes på Twitter.

“De börjar tycka det är pinsamt, men de har ingen kunskap och stark vilja att göra något åt det. Så det kommer att fortsätta så här. Dessvärre.”

 

LÄS OCKSÅ: Anna Westlings stora uppoffring – för Victorias skull

“Kungen borde gå ut”

Det här var inte sista gången som Agnes hade åsikter om kungens göranden. Hon har också gett honom råd under coronakrisen.

– Det är en familj där de står varandra nära, men kungen borde gå ut och säga att han inte kommer exempelvis äta middag med Victoria och barnbarnen framöver. Det blir en viktig illustration för hur man ska tänka. För om de bara ställer in offentliga sammanhang, då kanske vissa tror att det bara är stora folksamlingar som är farliga. Men faktum är att det har visats att smittan sprids mest effektivt i små kretsar, har Agnes sagt i en intervju med Svensk Damtidning.

 

LÄS OCKSÅ: Agnes Wold kritisk – efter nya bilden på Victoria!