Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Anders Pihlblads stora miss – Victoria agerar direkt efter etikettbrottet: "Helt fel"

Anders Pihlblads stora miss – Victoria agerar direkt efter etikettbrottet: "Helt fel"

Foto: Skärmdump,Instagram

Nyhetsmorgon-stjärnan och kronprinsessan Victorias möte blev minnesvärt. Nu korsas deras vägar igen.

Igår var det äntligen dags att inleda kung Carl Gustafs storslagna festår! Hans 50 år på tronen kommer firas året i ända, och det hela drog igång med en glammig Sverigemiddag på slottet.

På plats var över 200 personer inbjudna för att fira kungen, bland annat Nyhetsmorgon-profilen Anders Pihlblad. Men det är inte första gången hans vägar korsas med kungligheterna...

Daniel stoppas • Stora förändringen för Sofia • Kungliga bröllopet hotat – 3 kungliga snackisar från vecka 3
0:33

Efter reklamen: Daniel stoppas • Stora förändringen för Sofia • Kungliga bröllopet hotat – 3 kungliga snackisar från vecka 3

(0:33)

Slå på ljud

Orden om kungafamiljen i Nyhetsmorgon får hovet att se rött

Rania Shemoun Olsson lämnar uppdraget

Anledningen till att Pihlblad svirat om till finkläder och befann sig i lokalerna inför Sverigemiddagen är minst sagt spännande.

Det är han som fått äran att leda årets upplaga av TV4:s Kungahuset, programmet där vi får följa med kungligheterna genom året.

– Jag har gjort Kungahuset i tre år nu och det har varit en fantastisk och givande erfarenhet men bestämde mig redan i höstas för att jag vill fokusera på Nyhetsmorgon under 2023, säger Rania Shemoun Olsson som lämnar över stafettpinnen, till Svensk Damtidning.

Nu är det alltså Anders som får styra skutan, och det är inte helt utan oro, avslöjar han för Aftonbladet.

– Det blir en utmaning, men det känns jättekul. Däremot kommer det bli en del resor och jag får hänga med utomlands också. Det känns jobbigt eftersom jag är väldigt hemmakär.

Klädkrock! Här gör Sofia comeback efter sjukdomen – i likadan klänning som Silvia

Anders Pihlblads miss under mötet med Victoria

Ett av de första, om inte det första uppdraget, blir alltså Sverigemiddagen! Snacka om att inleda med stil. Och förhoppningsvis gick det bättre för Anders än när hans vägar korsades med kronprinsessan Victoria tidigt 2000-tal.

Då snodde nämligen ett dråplig "regelbrott" all fokus!

– Jag skulle göra ett valreportage ifrån Europaparlamentet i Strasbourg, och vi var på taket för att få lite sköna bilder, jag och en fotograf. Grejen med hela reportaget är att jag har en t-shirt med en svensk flagga på. Det vill säga, jag är klädd helt fel, mot alla klädkoder i parlamentet! Men där står jag med min svenska flagga, och så ser vi ett gäng människor som kommer gående, berättar Anders Pihlblad för Svensk Damtidning.

Men kronprinsessan är ödmjuk, och var det även då. Hon tog det hela med ro, och verkar istället sett det hela som en kul grej!

– Hon är ganska ung då, och så ser hon att där står jag, med en svensk flagga! Så hon går fram direkt och hälsar. Vi fick faktiskt en intervju dagen därpå! berättar Anders.

Denna kväll lämnade Anders Sverige-tröjan hemma.

Foto: Instagram

Foto: TT