Är prinsessan Sofias okända bästis – nu gör han succé i Nyhetsmorgon

30 jan, 2023, 10:00 

Prinsessans hemliga bästis träder fram – och gör succé!

Annons

Att ha en prinsessa i sin innersta krets är ett alldeles speciellt uppdrag. Det gäller att hålla låg profil när det kommer till sina kungliga bekantskaper, och det har prinsessornas vänner full koll på.

En av prinsessan Sofias allra närmsta vänner råkar också vara en av landets mest populära make up-artister – och hans relation till prinsessan kanske inte alla har koll på!

Silvia ensam – kungen sjuk • Dystra beskedet till Estelle • Prinsessan gravid – 3 kungliga snackisar från vecka 4!
Silvia ensam – kungen sjuk • Dystra beskedet till Estelle • Prinsessan gravid – 3 kungliga snackisar från vecka 4!

Sofias nära vän berättar: Så är hon egentligen

Han heter William Varnild, och har ett långt förflutet med Sofia. Sedan över 17 år tillbaka har de en nära vänskap, och William har funnits där på Sofias viktigaste dagar. Han kände ju henne långt innan tiaror och slottskorridorer.

– Prinsessan Sofia är otroligt, otroligt, lojal och omtänksam. Hon ligger mig varmt om hjärtat, sa William i Bathina Philipsons podcast tidigare.

Annons

Han sminkade Sofia på hennes bröllopsdag, och var således med henne de sista nervösa minutrarna innan hon skulle säga "ja" till sin prins. Dessutom blev det tydligt hur tajta vännerna är när lilla prins Julian skulle döpas.

I och med pandemin var gästlistan avsmalnad, men visst fanns William Värnlid med som en av de ytterst få personliga gästerna som fick närvara. Det är såklart ovärderligt för Sofia att ha en så nära vän som ett tryggt ankare, som följt henne genom livets alla skeenden.

Prinsessan Sofia och William Värnlid på festivalen Vi som älskar 90-talet 2019
Kompisarna festade loss på festivalen Vi som älskar 90-talet 2019.

Sofias närmsta vän dyker upp i Nyhetsmorgon

Så vad gör William idag? Han har fullt upp med jobbet som make up-artist, och på sin Instagram delar han gärna med sig av bilder från vardagen. Den är minst sagt späckad – det var till exempel William som sminkade Lena Olin inför hennes läsning av nyårsdikten på Skansen.

Annons

Dessutom dyker det titt som tätt upp kända ansikten vid Williams sida. Victoria Silvstedt och Charlotte Perrelli tillhör två profiler ur hans bekantskapskrets.

Då och då dyker William också upp i Nyhetsmorgon! Senast var det strax innan nyårsafton, då han tillsammans med sitt "glam squad" gästade Sofia Geite och Thomas Ritter.

"Vi tipsade om makeup, kläder och hår." Skriver William på Instagram.

Så nästa gång du tittar på Nyhetsmorgon – håll koll efter en kunglig bästis!

Foto: TT

Annons