Avslöjad: Prinsessan Madeleine har hemlig plan inför framtiden

Avslöjad: Prinsessan Madeleine har hemlig plan inför framtiden

Patrik Österberg/TT
Prinsessan Madeleine har en hemlig plan inför framtiden.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 11?
Slå på ljud

Prinsessan Madeleine är den vi ser minst av när det gäller kungabarnen – men det betyder inte att hon har gått under jorden.

Nyligen dök hon upp på World Childhood Foundations Instagram-konto för att berätta om sitt senaste monsterprojekt.

– Jag är så glad att vi på Childhood nu får chansen att förverkliga vårt drömprojekt Stella Polaris, säger Madeleine i inlägget.

– De vassaste idéerna och den senaste AI-teknologin ska bli redskap på barnens sida i vår kamp att sätta stopp för förövare på nätet.

Prinsessan Madeleine har en hemlig plan för framtiden

Prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine har mycket på gång.

Patrik Österberg/TT

Prinsessan Madeleines Childhood kallar projektet för ”en virtuell försvarsmakt för utsatta barn” och ”det nya århundradets underrättelseoperation – i barnens tjänst”. Men här på Svensk Damtidning fastnar vi för själva namnet. "Polaris" betyder självfallet Polstjärnan, men Stella, ja, det har en mer personlig innebörd för Madeleine.

Så heter nämligen huvudpersonen i "Stella och hemligheten", barnboken som Madeleine publicerade 2019.

– Den handlar om Stella som flyttar från New York till Sverige. Den första delen av boken handlar mycket hur det är att komma till ett nytt land, få nya vänner och komma in i skolan. Stella ställs inför svåra och jobbiga situationer och jag tror att många barn kan känna igen sig i henne. I slutändan handlar det om att få barn att stå upp för sig själva. Att hitta sin inre styrka och att våga säga nej om det är något som inte känns rätt. Berättelsen handlar också mycket om vad som är skillnaden mellan bra och dåliga hemligheter och hur det är att vara en bra kompis, sa Madeleine då om boken.

Och det är inte svårt att tänka sig att Madeleine har en väldigt konkret tanke bakom att döpa AI-projektet till "Stella Polaris". Man ser framför sig ett slags Stella-imperium, där allt som görs under namnet som paraply ska skapa större trygghet för utsatta barn.

Det är det som är Madeleines hemliga plan.

LÄS MER: Madeleines uppdrag efter Silvias olycka

LÄS MER: Madeleines hemliga klubbar i USA – använder kodnamn

LÄS MER: Alla tecknen: Prinsessan Madeleine flyttar hem till Sverige