Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Avslöjandet om Madeleines beteende bakom kulisserna – är som man trott

01 maj, 2024, 19:00 
Nu avslöjas det hur prinsessan Madeleine är bakom kulisserna. Och det hela är precis som man kunde tro.
Annons

Prinsessan Madeleine har många strängar på sin lyra. Hon bollar livet som trebarnsmamma (och två hundar) med att vara vice hedersordförande i World Childhood Foundation, och hoppar in med kungliga uppdrag när tiden räcker till.

Ja, den offentliga Madeleine har vi full koll på – men hur är hon privat?

Så många miljoner får kungafamiljen i apanage!Brand logo
Så många miljoner får kungafamiljen i apanage!

Avslöjandet om kungabarnen bakom kulisserna

Det berättar Svensk Damtidnings krönikör och historiken Herman Lindqvist om i en ny intervju med Aftonbladet. Herman Lindqvist var kronprinsessan Victorias privatlärare i historia i flera år, och har således full koll på kungafamiljen bakom kulisserna.

Historikerna och författaren Herman Lindqvist
Historikerna och författaren Herman Lindqvist.Maja Suslin / TT

I intervjun bekräftar han det många trott, när han får frågan om hur han skulle beskriva kungabarnen:

Annons

– De är alla tre väldigt olika som personer.

Ja, kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine och prins Carl Philip växte upp vägg i vägg på Drottningholms slott, och delade det unika ödet att vara kungliga.

Samtidigt hade de helt olika vägar utstakade redan som små. Victoria ska bli drottning, och har förberett sig för det hela livet, medan Madeleine och Carl Philip har betydligt lösare tyglar.

Madeleine har till exempel sluppit den "drottningskola" som Victoria drillats i. Ja, Herman Lindqvist berättar att han var Victorias lärare i tre år, med med Madeleine blev det annat:

– Det var meningen att jag skulle ta mig an Madeleine också. Hon kom tre gånger, sedan tyckte hon att hon kunde allt, säger han till Aftonbladet.

Så är prinsessan Madeleine privat

Det var många år sedan Madeleine satt i skolbänken, och sedan dess har mycket hänt. Och för den som undrar hur hon egentligen är bakom kulisserna, är vittnesmålen föga förvånande.

Annons

Tidningen Mama fick 2019 en lång och exklusiv intervju med prinsessan Madeleine, som ägde rum privat på ett hotell. Chefredaktör Louise Bratt Tidmarsh berättade efteråt för Svensk Dam om hur hon var:

– Hon var trevlig och proffsig. Och empatisk! Och hon hade väldigt nära till skratt. Hon är också otroligt engagerad både i sina egna barn och i de frågor som Childhood driver.

Under åren har flera personer som träffat Madeleine vittnat om samma sak – hon är precis lika underbar som man tänker sig!

Foto: TT

Annons