Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Avslöjar: Här ska prinsessan Madeleine bo – sagolika lyxhuset på 394 kvadrat

09 mar, 2023, 12:00 
Prinsessan Madeleine

Svensk Dam har uppgifter på var prinsessan Madeleine ska bo i Sverige.

Annons

Efter fem år i soliga Florida ska prinsessan Madeleine med familj återvända till Sverige.

I augusti går flyttlasset, fick vi veta i en officiella kommuniké från hovet.

"Prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill har beslutat att familjen tills vidare ska vara bosatt i Sverige", kunde man läsa i den.

Johan T Lindwall: Isoleringen knäckte prinsessan MadeleineBrand logo
Johan T Lindwall: Isoleringen knäckte prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine får lyxhus från kungen – värt 59 miljoner

En lägenhet står redo för familjen i Hovstallet på Östermalm. Det är två gånger om renoverad sjurummare mitt i centrala Stockholm – ett drömboende.

Men vi vet båda att både Madeleine och Chris föredrar en mer privat tillvaro. Att bo mitt i storstan, med alla nyfikna blickar väntande precis utanför dörren, är kanske inte optimalt för dem.

Annons

Ingen anledning till oro. Kungen har tänkt på detta.

Svensk Dam kan avslöja att kungafamiljen har ordnat med ett annat arrangemang för Madeleine och hennes närstående. Våra uppgifter pekar på att prinsessan ska bo i Villa Loviseberg i Ulriksdals slottspark, strax norr om Stockholm.

Villa Loviseberg
Ett underbart vackert hus som kungen valt åt Madeleine!

Villa Loviseberg är en anrik sekelskiftesvilla i schweizerstil, med utsikt över Edsviken och Ulriksdals slott. Den är gigantisk, tolvrum på 394 kvadrat, och kommer med gästhus, stall och egen tennisbana.

Villan ägdes i 43 år av kungaparets vänner Hans Eric och Eva Benita Brodin, som såldes huset i fjol för hela 59 miljoner kronor. Köparen?

"Det kommer att stå tomt"

Statens Fastighetsverk. Samma myndighet uppgav för Expressen att huset skulle användas som evakueringsbostad för ännu okända hyresgäster:

Annons

– Det kommer troligtvis stå tomt hela 2022. Det är tidigast aktuellt som evakueringsbostad 2023, säger Peter Wallin, fastighetsdirektör på SFV.

– Det finns inga beslut om vem som ska nyttja huset.

Andrea Brodin, kronprinsessan Victorias bästa vän sedan barnsben, är uppvuxen i villan.

Det var här Andrea sa "ja" till sin Cedric Notz när de gifte sig framför familj och vänner. Här hittar vi ännu en koppling till Madeleine. Cedric var nämligen best man åt Chris när herr O'Neill gifte sig med sin prinsessa, år 2013.

Annons