Chris O'Neills beteende i slutna rum avslöjat – går inte att förneka

09 mar, 2023, 07:30 

Nu kommer det fram information om prinsessan Madeleines make Chris O'Neill.

Annons

Vi alla vet att Chris O'Neill helst håller sig i bakgrunden, det har det aldrig varit något tvivel om. Han tackade nej till kungens erbjudande om prinstitel vid äktenskapet med Madeleine, och trivs borta i Florida.

Men nu ändras allt – familjen flyttar hem, och Chris kommer få svårt att undgå rampljuset. Nu kommer det också fram uppgifter om hur Chris egentligen är, bakom kulisserna.

Så påverkas Chris jobb efter flytten till Sverige
Så påverkas Chris jobb efter flytten till Sverige

Chris O'Neills utmaning efter flytten hem till Sverige

Det var många som blev förvånade när hovet meddelade att Madeleine och familjen flyttar hem till Hovstallet igen. Att Madeleine längtat hem vet vi, det är ju här hon har sin vänkrets och familj.

Recept.se Nyhetsbrev

Men en fråga som väckts är hur den brittisk-amerikanska affärsmannen Chris O'Neill egentligen ska klara det. Han är ju inget större fan av Sverige. Här vet alla vem han är, och den kungliga strålkastaren lyser betydligt starkare än i stillsamma Pinecrest.

Annons

Historiken och kungaexperten Herman Lindqvist berättar för Svensk Damtidning vad som kommer bli Chris största utmaning efter flytten i augusti:

– Att trivas i en fint dekorerad trång skokartong, med kameror i alla hörn, som Stockholm och Madeleines hovliv måste framstå för honom.

Chris O'Neill påväg ut ur en affär i Stockholm
Chris håller sig gärna på exklusiva Östermalm när han är i Sverige, inom gångavstånd till Hovstallet.

Chris O'Neills beteende bakom kulisserna – så är han egentligen

Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall är av samma åsikt, att flytten hem kommer bli utmanande för Chris. Det handlar däremot inte bara om kamerablixtar. "Hur ska Chris klara ett liv i Sverige?" ställer han sig frågande i en krönika och utvecklar:

"Jag har svårt att se det framför mig - hur Chris ska palla? Byta klarblå himmel och 25 grader i Florida mot ett iskallt Stockholm i november"

Annons

Men visst har Chris visat sig vara beredd att offra saker för kärleken förut, som ett helt privat liv – till att gifta sig med en prinsessa!

Att Chris gärna håller sig i bakgrunden ska dock inte förväxlas med att han är nonchalant, menar hovexperten Claes-Johan Larsson i Nyhetsmorgon. Han beskriver honom som en riktig familjefar, och berättar sin bild av affärsmannen.

– Jag har faktiskt träffat honom två gånger, och dom gångerna har jag upplevt honom som väldigt ordningssam, och tittar man på honom hur han bär sig åt: Han reser sig upp när det kommer in kvinnor i rummet. Han väntar alltid på sin tid och så vidare.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill skrattar under en konsert på Victoriadagen
Chris är inget fan av livet i rampljuset, men han gör allt för att stötta sin fru.

Foto: TT

Annons