Bakslaget för kungens relation med Olle Westling

kung Carl Gustaf och prins Daniels pappa Olle Westling

Olle Westling och kung Carl Gustaf har blivit goda vänner under åren, men nu riskerar relationen att förändras.
Slå på ljud

Två som verkligen har funnit varandra i den svenska kungafamiljen är Olle Westling och kung Carl Gustaf. Varje gång vi bjuds på nya bilder på dem tillsammans är det skratt och leenden vi ser, och det verkar som att det rör sig om en genuin vänskap mellan de två herrarna.

LÄS MER: Victoria och Daniel berättar om sitt privata liv i Ockelbo

Grunden för vänskapen ska ha lagts under en utflykt år 2010, samma år som prins Daniel gifte sig med kronprinsessans Victoria. Det var nämligen då som kungen bjöd in Olle på en älgjakt i skogen Malingbo-Kloten i Bergslagen.

Kungens möte med prins Daniels pappa Olle

Det övriga sällskapet var också namnkunnigt: kungavännen Anders Lettström, Tysklands försvarsminister Karl-Theodor Freiherr zu Guttenberg, hovjägmästaren Otto Ramel, kungens systerson Carl Silfverschiöld och prins Carl Philip.

Svensk Damtidning var på plats för att bevaka jakttrippen och fick då en pratstund med kungen.

– Att få en rekreationsdag och få möjlighet att fundera på både det ena och den andra, under tiden jag sitter där för mig själv på mitt pass, utan telefoner eller någon sekreterare som jagar en. Det är det som är tjusningen med jakt. Att dessutom få tillbringa en sådan här dag tillsammans med goda vänner och få uppleva det vackra landskapet ute i skogen. Det är bara att se sig omkring, så förstår du, sa kungen till Svensk Damtidning.

LÄS MER: Victoria indragen i konflikten – sanningen bakom

Kungen bjöd Olle på middag på Färna herrgård utanför Surahammar kvällen före jakten.

– Jag hoppas att han tycker det är trevligt, sa kungen om Olle då.

Bakslag i relationen

Sedan dess har givetvis en hel del förändrats, bland annat har coronapandemin gjort att liknande tillställningar tyvärr inte är möjliga. Mycket på grund av att både kungen och Olle Westling är i riskgrupp på grund av sin ålder.

Med tanke på att smittspridningen inte ser ut att direkt avta, snarare tvärtom, hoppas vi innerligt på att liknande äventyr väntar längre fram för duon så att de ska kunna fortsätta att vårda sin goda relation.

LÄS MER: Prinsessan Birgittas oväntade reaktion på nyfödda prins Julian

Foto: TT