Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Birgittas oväntade reaktion på nyfödda prins Julian: "Ska prata med drottningen"

30 mar, 2021, 06:00 
Ellen Myrgård Lindén
Prinsessan Birgittas oväntade reaktion på prins Julians födelse

Prinsessan Birgitta fick veta att Carl Philip och Sofia fått sitt tredje barn på ett minst sagt oväntat sätt. Så här reagerade kungens syster.

Annons
Kungens avslöjande om nyfödde prins JulianBrand logo
Kungens avslöjande om nyfödde prins Julian

Prinsessan Birgitta bor i staden Santa Ponsa på Mallorca och har inte träffat sina kungliga familjemedlemmar på flera månader. Hon håller förstås kontakt med kungen och drottningen via telefon men nyheten om prinsessan Sofias nedkomst, i fredags, kom från oväntat håll.

Det var klockan 11.19, fredagen den 26 mars, som prinsparet på Villa Solbacken berikades med ännu en medlem. Prins Julian Herbert Folke föddes på Danderyds sjukhus och Carl Philip och Sofia lämnade BB, med den lilla prinsen i ett babynest, samma dag.

Prinsessan Birgittas reaktion på prins Julians födelse

– Vi är så glada och tacksamma för att få välkomna vår tredje son till familjen. Den här dagen har både vi och hans två storebröder längtat efter. Nu ser vi fram emot att få lära känna vår nya familjemedlem, sa pappa Carl Philip efter Julians ankomst.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia kommer ut från BB med prins Julian

Kungens syster, prinsessan Birgitta, är otroligt familjekär och dessutom är hon gudmor till prins Carl Philip. Men kungafamiljen hade fullt upp i fredags och samtalet till Birgitta, för att berätta om den glädjen kring prins Julian, dröjde. Svensk Damtidning ringde upp prinsessan under fredagseftermiddagen och då hade hon inte nåtts av den glädjande nyheten.

Birgittas hälsning till prins Carl Philip

– Jaha, det visste jag inte. Men det låter ju perfekt. Då gläder jag mig. Jag kommer jag säkert prata med drottningen imorgon, senast.

Prinsessan Birgitta har också tre barn. Finns det någonting du skulle vilja säga till prins Carl Philip, som är nybliven trebarnsfar?

– Han ska vara lycklig. Vi alla är lyckliga. Jag har också tre barn och jag är lycklig för dem.

Foto: TT

Annons