Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Bekräftat: Grevinnan Alexandras livsförändring – nya toppjobbet klart

05 jul, 2023, 05:00 
Felicia Plåt
Grevinnan Alexandra
Alexandra var gift med prins Joachim mellan 1995 och 2005. Foto: TT

Grevinnan Alexandra har fått ett nytt jobb!

Annons

Prins Joachim av Dannmark är idag gift med prinsessan Marie av Danmark. De gifte sig 2008 och har två barn ihop, Greve Henrik och grevinnan Athena.

Enorma klyftan mellan Joachim och Frederik i Danmark!Brand logo
Enorma klyftan mellan Joachim och Frederik i Danmark!

Prins Joachim och grevinnan Alexandra

Men innan han träffade Marie var han gift med en annan kvinna som var prinsessa för Danmark under 10 års tid. Detta var grevinnan Alexandra.

Alexandra är född i Hongkong och träffade prinsen på en fest när han var på besök i hennes hemstad. De blev snabbt kära i varandra och 1995 gifte de sig i Danmark.

Under sin tid som prinsessan blev Alexandra riktigt populär bland det danska folket. Både för sin fashionabla stil men även för hennes arbete inom välgörenhet. Hon kallades till och med för "Nordens Diana", vilket är ett väldigt bra betyg.

Annons

Tillsammans fick paret två söner, Greve Nikolai och Greve Felix. Men kärleken tog slut och 2004 ansökte paret om en skilsmässa som gick igenom 2005.

Joachim och Alexandra
Hon kallades för "Nordens Diana"

Alexandras jobb inom läkemedelsbranschen

Sedan dess har vi kunnat se Alexandra i media med hennes arbete inom det schweiziska läkemedelsföretaget Ferring Pharmaceuticals. Sedan 2007 har hon varit styrelseledamot i den danska delen av företaget och hon har gjort ett riktigt bra jobb.

Men efter att Jean-Frédéric Paulsen, barnbarn till ägaren Frederik Paulsen, blev styrelseordförande i Ferring Group har flera förändringar skett inom styrelsen, som ska bidra till utvecklingen inom företaget.

Detta ledde även till att grevinnan kom med beskedet, den 1 juli, att hon avgår som styrelseledamot, efter alla dessa år. Men beskedet kom med ytterligare nyheter.

Alexandras nya toppjobb

Alexandra kommer nu att börja jobba närmre ägaren Fredrik Paulsen i en ny styrelse och kommer fortsätta vara ett av toppnamnen inom företaget.

– Ferrings talesperson bekräftar att grevinnan Alexandra kommer att stödja herr Frederik Paulsen i en annan styrelse, säger Ferrings talesperson till danska Billde Bladet.

Nu väntar ett riktigt toppjobb för grevinnan och vi tror hon kommer fortsätta att göra ett fantastiskt jobb för Ferring Group.

Annons