Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bekräftat: Prinsen bryter upp helt – hit ska han flytta

30 nov, 2022, 11:30 

Prins Joachim har bestämt sig – efter stormiga tiden i Danmark.

Annons
Margrethes drastiska beslut – tar ifrån titlarnaBrand logo
Margrethes drastiska beslut – tar ifrån titlarna

Nyligen meddelade prins Joachim att han lämnar arbetet på den danska ambassaden i Paris. De senaste två åren har han verkat som försvarsattaché och länk mellan det franska och danska kungahuset.

Det är ett fantastiskt jobb, men det stannar här i sommar, det gör det, sa prins Joachim till Billed-Bladet för några veckor sedan.

Expertens ord om prins Joachim

Då var det oklart vad som skulle hända med Joachim och familjen. Enligt Marianne Singer, som varit i kontakt med honom, fanns det många valmöjligheter för prinsen.

Prinsen har stor kunskap med sig nu, vilket gör att han inte kommer att ha några svårigheter att landa ett nytt militärt toppjobb. Man ser tydligt hur mycket erfarenhet arbetet på ambassaden har gett honom, så han är väl rustad för att ta nästa steg i karriären, säger hon.

Annons

Prins Joachims nästa steg i karriären

Och nu står det klart vad Joachim ska göra. Nästa sommar flyttar han till Washington D.C. för att börja ett toppjobb inom försvarsindustrin. Det rapporterar danska B.T.

Enligt tidningen så blir det ett rejält lyft i karriären. Joachim slipper dessutom tackla problemen i Danmark, som startade när drottning Margrethe fråntog hans barn deras prins- och prinsesstitlar.

Samtidigt den frostiga relationen tinat en aning efter det dramatiska beskedet.

– Det finns mycket att jobba med. Kommunikationen var det som saknades. Jo, vi har träffats och är på rätt väg, sa Joachim till B.T förra veckan.

Hovet har ännu inte bekräftat Joachims flytt till USA.

Prinsessan Marie och prins Joachim lämnar Frankrike och flyttar till USA
Marie och Joachim lämnar Frankrike och flyttar till USA.

Foto: TT

Annons