Besked från hovet: Charlene sjukskriven – efter bilden som skapat reaktioner

Furstinnan Charlene av Monaco

Furstinnan Charlene har tagit sin nya androgyna look ännu ett steg – samtidigt som hovet i Monaco nu meddelar att hon har blivit sjukskriven.

Kronprinsessan Victorias 5 bästa outfits
Slå på ljud

Det var i går som bilden på furstinnan Charlene publicerades på hennes officiella Instagramkonto. Den visar henne sittande på en jeep, klädd i en militärgrön overall. Men den visar också att hon nu har gått ännu längre med sin nya androgyna look.

LÄS MER: Furstinnan Charlenes frisyrchock – har rakat av sig håret

Furstinnan Charlene av Monaco Ny frisyr ny look

Furstinnan Charlene av Monaco i en mycket edgy tappning.

Furstinnan Charlenes nya look

Strax före jul visade hon upp sig med delvis rakat huvud. Och på de nya bilderna har Charlene låtit raka bort håret hela vägen runt om, och bara behållit luggen och håret uppe på hjässan. En oväntad kunglig look och extra skarp på 177 centimeter långa och atletiskt byggda Charlene.

De nya bilderna är tagna i Sydafrika, där Charlene befinner sig på ett mycket behjärtansvärt och viktigt uppdrag. Hon följer arbetet med att rädda de utrotningshotade noshörningarna, som jagas och dödas, enbart för sina horn.

På en av bilderna håller hon om en noshörning som fått sitt horn borttaget i förebyggande syfte, för att undkomma tjuvjägare och därmed trots allt få en chans att överleva.

Det var meningen att furstinnan Charlene skulle återvända hem till Monaco nu till helgen, för att vara på plats vid de traditionsenliga Formel 1-tävlingarna som hålls i Monte Carlo. Men alldeles nyss kom beskedet att hon har blivit sjukskriven.

Hovet: ”Charlene sjuk – har drabbats av en infektion”

Hovet meddelar att Charlene har drabbats av en öron-näsa-hals-infektion och att hon därför tvingas stanna i Sydafrika.

– Furstinnan insjuknade under sin resa på den afrikanska kontinenten, där hon varit en del av en expedition med syfte att skydda de vilda djuren.

– Av denna anledning kommer Hennes Kungliga Höghet Furstinnan Charlene dessvärre inte att ha möjlighet att närvara vid Monacos Grand Prix. Hon sänder sina bästa välgångsönskningar till The Automobile Club of Monaco som arrangerar evenemanget, liksom till alla förare och team.

Prins Carl Philip Kung Carl Gustaf Kungen Monaco Grand Prix 2019

För två år sedan var kungen och prins Carl Philip gäster hos furstefamiljen just i samband med Monacos Grand Prix.

LÄS MER: Prinsessan drabbad av blodpropp

LÄS MER: Mette-Marits förvandling – vilken otrolig stilresa!

LÄS MER: Thailands kung inlagd på intensiven

Foto: TT.