Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Skandalkungen inlagd på intensiven

18 maj, 2021, 10:00 
Thailands kung Vajiralongkorn Kungen Drottning Silvia

Nu kommer uppgifter om att Thailands kung vårdas på intensiven för andningsproblem – samtidigt som det thailändska hovet tiger.

Annons
Här är Europas alla kungahus!Brand logo
Här är Europas alla kungahus!

Thailands kung Vajiralongkorn är ständigt omgiven av rykten på grund av sin spektakulära livsstil, sitt harem och sina fyra fruar. Men nu kommer uppgifter om att han är allvarligt sjuk – och vårdas på intensivvårdsavdelning i Bangkok.

Thailands kungafamilj Kung Vajiralongkorn. På golvet drottning Suthida en av hans fruar
Kungen på sin tron. Och på golvet fru nummer fyra, drottning Suthida.

Det var för ett par dagar sedan som kungen, 68 år gammal, fördes till universitetssjukhuset Siriraj Hospital i huvudstaden Bangkok efter att ha drabbats av andningssvårigheter.

Uppgifterna kommer från journalisten Andrew MacGregor Marshall som regelbundet bevakar det mycket slutna thailändska kungahuset. Så här skriver han på Twitter:

”Källor uppger att kungen till en början behandlades på Bangkok Hospital men att han sedan förflyttades till Siriraj när hans tillstånd blev allvarligt. Men trots ryktena ska kungens tillstånd inte vara livshotande. Han har andningsproblem, som sannolikt inte är covid-relaterade.”

Det thailändska hovet har inte kommenterat uppgifterna.

Kung Vajiralongkorn av Thailand med sin älskarinna Sineenat Wongvajirapakdi
Kungen med sin officiella älskarinna Sineenat Wongvajirapakdi.

Kung Maha Vajiralongkorn Phra Vajiraklaochaoyuhua är ende son till framlidne kung Bhumibol, och har varit Thailands kung sedan den 1 december 2016. Han vistas dock under långa perioder i Europa, framför allt i Tyskland, där han i fjol skapade stor uppmärksamhet när han tog in på Grand Hotel Sonnenbichl i Garmisch-Partenkirchen med sitt harem bestående av minst 20 kvinnor.

Svenska kungafamiljens relation med Thailands kung

Kronprinsessan Victoria Drottning Silvia Kungen 1997 med kung Vajiralongkorn av Thailand då kronprins
Kung Vajiralongkorn, då Thailands kronprins, på besök hos svenska kungafamiljen på Stockholms slott 1997.

Och svenska kungahusets relation till det thailändska?

Ja, den utgörs bland annat av två elefanter.

2004 fick kungen två asiatiska praktexemplar av dåvarande kung Bhumibol. Kungen tackade för gåvan, men kunde ju inte direkt stalla upp dem hemma på Drottningholm. Så elefanthonorna Bua och Saonoi fick flytta in på Kolmården och där har de bott sedan dess.

Foto: TT.

Annons