Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Beskedet mitt i julmyset: Carl Philip lämnar landet – Sofia ensam med barnen

13 dec, 2022, 16:30 
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip, och barnen prins Gabriel och prins Julian

Plikten kallar – och det är prinsen som får åka.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Lyssna – här pratar prinsen engelska!Brand logo
Lyssna – här pratar prinsen engelska!

Mitt i julbestyren går det att avläsa spännande planer på prins Carl Philips kungliga schema – han lämnar landet! Sådana jobb faller ju oftare på vår framtida drottning, kronprinsessan Victoria.

Men nu är det dags för prins Carl Philip att lämna landet – ensam. Det här är anledningen bakom allt.

Prins Carl Philips olika intressen

Carl Philip har en rad olika fritidsintressen som han gärna lägger tid på både privat och i jobbsammanhang om det går. Det är främst design, bilsport och matlagning som han grottat ner sig i.

Annons

Han driver designbolaget Bernadotte & Kylberg tillsammans med Oscar Kylberg. Efter att främst ha samarbetat med andra leverantörer bestämde de sig för två år sedan att lansera sitt egna märke NRJD som tog fram egna exklusiva inredningsprylar.

Prins Carl Philip och Oscar Kylberg som driver designbolaget Bernadotte & Kylberg
Design-duon Bernadotte och Kylberg!

Kärleken till racing-sporten har vi också fått se en hel del av. I början av oktober tog han med sig familjen till Mantorp Park där han kammade hem guld i Porsche Carrera Cup. Han driver dessutom den egna karting-tävlingen Prins Carl Philip Racing Pokal, som i år gick av stapeln för den tionde gången.

Annons
Prins Carl Philip på Mantorp park tillsammans med barnen prins Gabriel och prins Julian
Prinsbus i trippel bemärkelse under tävlingen!

Men denna gång är det matintresset som tar honom över landsgränserna!

Carl Philips egna ord om familjen

Matlagning är något som ligger honom varmt om hjärtat. Han brukar varje år vara med när tävlingen Årets Kock avgörs, eftersom han dessutom är beskyddare av föreningen.

Han är inte heller ensam i familjen om att stortrivas vid köksbänken.

– Jag tycker om att laga mat och vi har alla i min familj ett stort intresse för råvaror, sa han under invigningen av utställningen ”Framtidens mat och dryck” 2019.

Annons

– Vi tycker mycket om att laga mat tillsammans hemma, båda killarna är mångätare!

Det som lockar prinsen utomlands är tävlingen Bocuse d’Or, också kallad kock-EM – en av de absolut mest anrika tävlingen för kockar i Europa. Han har följt arbetet noga. Redan i mars var han på plats i Budapest för att provsmaka tävlingsmenyn, och kockarna i Budapest tävlande om de värdefulla platserna i den avslutande finalen.

Det är den som går av stapeln i januari i Lyon, Frankrike. Där tävlar tio kockar om vem som är bäst i Europa – och prins Carl Philip är självklart på plats den 22:a och 23:e januari.

Prins Carl Philip och landsbygdsminister Eskil Erlandsson på finalen av kock-EM där Sveriges deltagare Tommy Myllymäki tävlade
2014 hölls kock-EM i Sverige, och prinsen var på plats för att heja fram Sveriges tävlande Tommy Myllymäki.

Foto: TT

Annons