Sofia och Carl Philips privata bild sprids i pressen – blivit en världsnyhet

13 dec, 2022, 13:12 
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip

Prinsparets privata bild har fått fötter – och har nu tagit sig utanför Sveriges gränser.

Annons

Intresset för våra kungligheter är stort här hemma i Sverige, men det är uppenbart att det faktiskt sträcker sig långt utanför landsgränsen.

Många är intresserade av vad prinsarna och prinsessorna hittar på, och inte sällan blir deras uppstyr rubriker i utlandet.

Nu har det hänt igen, och denna gång är det prins Carl Philip och prinsessan Sofias privata bild som nått pressen.

Svenska kungahuset utomlands

Det är lätt att glömma att ett av kungahusets uppdrag är just att representera Sverige utomlands, så att intresset är stort är glädjande nyheter.

"Att genomföra kungliga besök utomlands, samt stå värd under utländska besök i Sverige, är angelägna plikter för Kungen och hans familj." Skriver Kungahuset själva på sin hemsida.

På utländska sajter är det oerhört vanligt att prinsessan Madeleines nya familjebild, eller drottning Silvia i tiara blir rubriker även där. Det kungahus som väcker mest intresse utanför sitt egna land är föga förvånande det brittiska.

Drottning Elizabeth och prins Philip, prins William, prinsessan Kate, prins George och prinsessan Charlotte, prins Harry, dåvarande prins Charles, prins Harry, Camilla, prinsessan Eugenie and prinsessan Beatrice
Älskade och hyllade – och svåra att efterlikna.

Britternas syn på sitt egna kungahus går inte heller att likna med något annat, och det beskrivs ofta som en del av folksjälen i landet. Enligt SVT vill dessutom två tredjedelar behålla monarkin, vilket såklart är höga siffror.

Annons

Privata bilden på Carl Philip och Sofia sprids i pressen

Tillbaka till Sverige – här har det rått fullständig Nobel-yra! Under lördagen var det bankett och prisutdelning, och på söndagen bjöd kungen in till middag på Kungliga Slottet.

Prinsessorna bjöd på riktiga showstoppers i form av klänningar, det var ju första gången på flera år som det bjöds upp till fest på Nobel.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia tillhör några av de mer generösa kungligheterna när det kommer till inblickar i privatlivet, och detta var inget undantag. Vid sidan av alla proffsiga mingelbilder från kvällen delade de på sin Instagram en alldeles egen och privat bild i sina festkläder.

"Efter några års uppehåll fick vi äntligen fira Nobelpristagarna!" Skrev prinsparet under bilden.

Denna ovanliga "bakom kulisserna"-bilden skapar nu rubriker – både på danska Billedbladet och brittiska Royal Central!

Foto: TT

Annons