Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Paniken kring kronprinsessan – timmar före Nobel: "Någonting som skaver"

13 dec, 2022, 09:30 
Ibraheem Alsalman

Det var ett dramatiskt dygn, berättar designern Camilla Thulin och skräddaren Reza Ismaili, och allt handlar om kronprinsessan Victorias klänning.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
EXKLUSIVT! Nobelspecial 2022: Allt om festernas fest – det du inte fick se i tvBrand logo
EXKLUSIVT! Nobelspecial 2022: Allt om festernas fest – det du inte fick se i tv

Nobelfesten är över för den här gången.

Lördagens jättefest där vetenskap och forskning hyllades och sedan söndagens kungamiddag på slottet. Ja, det har helt enkelt varit full fart på de inbjudna gästerna tillsammans med vår kungafamilj med kronprinsessan Victoria, kung Carl Gustaf och drottning Silvia i spetsen.

Men nu avslöjas det detaljer inifrån kronprinsessans innersta krets. För Expressen berättar designern Camilla Thulin och skräddaren Reza Ismaili om detaljerna bakom Victorias klänning.

– Det finns massa parmetrar man måste tänka på, skrynklighet, att man ska kunna gå i den, föra sig. Och kunden måste så klart tycka om både modellen och färgen, men framför allt måste den vara bekväm.

För sex veckor sedan kontaktades de av hovet och det var ett tydligt uppdrag:

Annons

Kronprinsessan Victoria ville ha en klänning till Nobelfesten av designern Camilla Thulin.

Paniken kring kronprinsessan – timmar före Nobel: "Någonting som skaver"

Sedan dess har det pågått ett intensivt arbete.

– Jag och mitt team började föra diskussioner med kronprinsessan och hennes stylist och kammarjungfru Tina Törnquist om vad de hade tänkt sig, vilka färger och allt sådant, säger Thulin och understryker att det inte bara handlar om att göra en klänning.

Thulin berättar för tidningen att det var ett hedersuppdrag att få designa kronprinsessans klänning. Samtidigt erkänner hon att det medförde en viss press.

– Kronprinsessan kan inte sitta där med någonting som skaver. Nobelfesten är en tolv timmar lång arbetsdag för henne. Det är inte som om jag, eller någon annan vanlig person, skulle gå på fest och det skaver lite. Då kan jag dricka fem glas vin och sedan känns det inte att det skaver längre. Så kan inte hon ha det, det ska mer vara som en läkarrock, det är hennes arbetskläder.

Svensk damtidning har tidigare varit i kontakt med Camilla Thulin, och då berättade hon att hon fick hjälp.

– Min tillskärare Reza Ismaili har sytt klänningen och gjort alla provningar, sa hon då.

Annons