Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Beskedet om miljonarvet – Victoria snuvad på lyxgåvan!

12 aug, 2020, 17:00 
Victoria bär på en dold sjukdom.
Prins Bertil var väldigt generös i sitt testamente.Men en sak ville han inte att kungabarnen skulle få.
Annons
Hör kronprinsessans rörande tal under Pride: "Jag står bakom dig"Brand logo
Hör kronprinsessans rörande tal under Pride: "Jag står bakom dig"

Prins Bertil och prins Lilian var på många sätt stöttepelarna i kungafamiljen. Fråga bara kungabarnen. När de hade det tufft med sina kungliga roller, och deras upptagna föräldrar inte fanns att tillgå – då kunde de alltid vända sig till Bertil och Lilian. Och kärleken var helt och hållet ömsesidig.

Det kan man läsa i testamentet som Bertil skrev före han avled 1997.

Arvet till kungabarnen efter prinsessan Lilian och prins Bertil

Prins Bertil och prinsessan Lilian i en bil.
Prinsessan Lilian och prins Bertil – som vi saknar dem!

Expressen har fått tag på testamentet och redovisar de huvudsakliga principerna i det i en artikel.

“Prins Bertil skriver i sitt testamente att när prinsessan Lilians går bort ska det som hon ärvt efter honom delas lika mellan Victoria, Carl Philip och Madeleine”, skriver Expressen.

Annons

Vi vet alla att prins Carl Philip, som betraktade Bertil och Lilian som ett slags substitut-farföräldrar, fick ärva Villa Solbacken. Bertil såg även till att en av hans mest älskade bilar, en Porsche, ingick i prinsens arvegods.

 

 

Det fick kronprinsessan Victoria inte

Bertil ville alltså försäkra sig om att kungabarnen, kronprinsessan Victoria, Carl Philip och prinsessan Madeleine, skulle få den stora delen av kakan. Det rörde sig om tillgångar som totalt var värda över 30 miljoner kronor. Men det fanns också undantag i testamentet.

Som Expressen skriver:

“Kungabarnen får inte, enligt prins Bertils testamente, ärva en lägenhet i Chesterfield house centrala London som han ägde tillsammans med sin hustru. Lägenheten, en tvårummare, är enligt en beskrivning i prins Bertils bouppteckning belägen ett stenkast från Hyde park i stadsdelen Mayfair i London.”

Annons

Lägenheten gick istället, efter att Lilian gått bort 2013, till Lilians kusinbarn Christine Robinson, en ensamstående läkarsekreterare.

– Det var ingen överraskning, för Lilian har alltid sagt att den skulle överlämnas till mig. Så jag förstod att det skulle bli så. Jag har bott där i nästan femton år, sa Christine i en intervju med Expressen.

– Jag har inte planerat om jag ska göra något med den, det är för tidigt att säga. Men det är en jättefin våning och jag tycker väldigt mycket om den. Jag har inga planer på att flytta.

 

Annons