Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Beslutet – Märtha Louise tar bort prinsesstiteln efter skandalerna

03 sep, 2021, 16:00 
AvIndra Nordemar

Prinsessan Märtha Louise har kritiserats för att vid flera tillfällen ha använt sin kungliga titel vid fel tillfällen. Därför tar hon nu bort prinsesstiteln.

Annons
Märtha Louise och Schaman Durek – så träffades skandalomsusade paretBrand logo
Märtha Louise och Schaman Durek – så träffades skandalomsusade paret

Förra året grundade prinsessan Märtha Louise klädmärket Hèst tillsammans med Monica Sundt Utne och Anne-Kari Bøhaugen, och nu i september ska de släppa en bok om kollektionerna som består av stickade kläder.

Den kommande boken blir Märtha Louises åttonde, och i alla de tidigare böckerna har hon använt författartiteln "Prinsessan Märtha Louise". Hon har även släppt en smyckekollektion under sin kungliga titel, och när hon och pojkvännen Durek reste runt och förläste 2019 gick föreläsningen under namnet "Prinsessan och Shamanen".

Det här har skapat en debatt då många anser att hon utnyttjar sin titel samt att de privata uppdragen inte bör förväxlas med de kungliga.

Tar bort prinsesstiteln – blir "bara Märtha Louise"

I och med de tidigare skandalerna kring Märtha Louises användande av prinsesstitel väljer hon nu att ta bort den, i alla kommersiella sammanhang framöver.

"Det har diskuterats mycket om min användning av titeln i ett kommersiellt sammanhang på sistone. Det faktum att jag använde en prinsessa i titeln på min turné har jag tidigare sagt att jag är väldigt ledsen för, och jag står fortfarande vid det. Det var ett misstag och jag förstår att det provocerar när prinsessans titel används på detta sätt ”, skriver hon i ett inlägg på Instagram och fortsätter:

Annons

”Vi har därför gemensamt kommit fram till att jag endast använder prinsesstiteln när jag representerar kungahuset och är på officiella uppdrag. Från och med nu kommer jag inte att använda min prinsesstitel i kommersiella sammanhang. Det vill säga, i alla kommersiella sammanhang använder jag framöver bara Märtha Louise ”.

Foto: TT

Annons