Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bilden avslöjar prins Daniels djärva beslut – som går emot familjen

24 feb, 2024, 18:44 
Nämen – här dyker prins Daniel plötsligt upp!
Annons

På lördagsförmiddagen samlades kungafamiljen i Slottskyrkan på slottet för en fredsbön – och bara timmar senare hade prins Daniel svidat om, och hämtat upp prins Oscar!

Det stod nämligen fotbollsmatch på schemat, och Daniel tvingades fatta ett tufft beslut.

Privata filmen på Estelles födelsedag • Birgitta coolast på Mallorca! • Prislappen på Victorias snackis-ring i USA – 3 kungliga snackisar från vecka 8!Brand logo
Privata filmen på Estelles födelsedag • Birgitta coolast på Mallorca! • Prislappen på Victorias snackis-ring i USA – 3 kungliga snackisar från vecka 8!

Prins Daniel och prins Oscar på AIK-match

Det är Expressen som rapporterar att dagens match i Svenska cupen fick kungligt besök. På läktaren i Tele2 Arena stod nämligen prins Daniel och prins Oscar! De fick sällskap av en livvakt och Daniels nära vän Patrik Vrbanc.

Det var AIK och Gefle som gjorde upp, och prins Daniel är sedan gammalt en inbiten "gnagare" – det vill säga AIK-fan. Både han och Oscar var givetvis klädda i gulsvarta halsdukar, visar bilderna som Expressen delar.

Annons

Matchen blev spännande – men relativt mållös. Till slut var det AIK:s Anton Salétros som avgjorde matchen med en frispark, till kungligheternas stora lycka!

Ja, det är ingen hemlighet att kronprinsessfamiljen är stora AIK-fans. De bor ju trots allt i Solna! I alla år har Daniel också synts på deras matcher, givetvis med gulsvart-halsduk runt halsen, och gärna med barnen för att säkra lagets position i kungafamiljen.

– Våra kungligheter betyder mycket för svensk idrott och det märks hur starkt deras engagemang är. Det är såklart särskilt roligt att engagemanget går i arv och att AIK verkar ha en särställning bland medlemmarna i kungahuset, har AIK-supportern Simon Strand sagt till Svensk Damtidning.

Prins Daniel går emot familjen – tuffa beslutet

Men kanske var det lite extra tufft att heja på AIK just denna match. De mötte ju Gefle – Gävles egna lag. Daniel är uppvuxen strax utanför Gävle i Ockelbo, och tillbringade mycket tid där som ung.

Ja, just Gävle ligger ju prinsen lite extra varmt om hjärtat, och han har fortfarande familj som bor i trakterna – däribland systern Anna. Men Daniels hjärta slår för AIK, och nu var han trots allt lycklig över att det inte gick hela vägen för Gefle...

Prinsessan Estelle, prins Oscar och prins Daniel träffar AIK:s fotbollslag
Förra hösten tog Daniel med barnen på AIK-match.

Foto: TT

Annons