Bilden på prins Daniel och prinsessan Sofia väcker reaktioner

Prins Daniel och prinsessan Sofia

Prins Daniel och prinsessan Sofia fångades på bild tillsammans. Bilden säger allt om deras relation.
Prinsessan Sofia avslöjar detaljerna om jobbet på Sophiahemmet!
Slå på ljud

Prins Daniel och prinsessan Sofia har mycket gemensamt. Framför allt var deras inträde i kungahuset väldigt lika.

Båda är "outsiders" som kom till kungafamiljen som ofrälse och hade svårt att passa in. Båda lyckades dock med konststycket – efter att ha stöttat varandra.

Bilden på prins Daniel och prinsessan Sofia

Prins Daniel och prinsessan Sofia

Prins Daniel och prinsessan Sofia har funnits där för varandra.

Faktum är att Daniel och Sofia etablerade en relation redan innan den senare blev en officiell medlem av kungahuset. Den här bilden är tagen 2011 – alltså tre år innan Sofias förlovning med prins Carl Philip blev eklaterad.

Redan då var Daniel alltså villig att visa sin omtanke och stöd för Sofia. Detta är något som Johanna Lejon, mångårig reporter på Svensk Dam, än idag kan röras av.

– Den här bilden är så fin tycker jag. Speciellt med anledning av det man vet i dag: att Sofia och prins Carl Philip inte alltid hade det så lätt i sin relation till en början, på grund av deras vitt skilda bakgrunder. Bilden visar verkligen hur varm prins Daniel är, och hur inkluderande och lättsam hans personlighet är. Fotot visar verkligen prins Daniel i ett nötskal! Jag tror verkligen att Daniel var noga med att verkligen visa sitt stöd till Sofia i början av hennes och prinsens relation, inte minst för att han ju har en liknande bakgrund som Sofia: han kommer från en vanlig svensk familj och de är uppvuxna på lika sätt, i en småstad, och har tagit sig först och främst till Stockholm och sedan in i kungafamiljen. Jag tror att han kunde känna igen sig i den osäkerhet som Sofia hade i början, den osäkerhet han själv kände i sin relation till kronprinsessan, då de träffades. Att ha Daniel ”med sig” måste ha varit ett enormt stöd, och en trygghet, för Sofia. Och jag tycker verkligen att den här bilden visar det – på ett härligt bakom kulisserna-sätt! säger Johanna.

LÄS MER: Hemliga spelet bakom Sofias gravidbesked

LÄS MER: Så blir prinsessan Sofias gravidliv – och förlossning