Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bilden på prinsessan Kate, 42, berör – efter cancerbeskedet

27 mar, 2024, 07:00 
Hertiginnan Kate
Den aldrig tidigare sedda bilden på prinsessan Kate berör. Nu kommen den upp till ytan – bara dagar efter hon berättat om cancerbeskedet.
Annons
Prinsessan Kate har cancer: ”Jag kommer att klara mig”Brand logo
Prinsessan Kate har cancer: ”Jag kommer att klara mig”

Fredagen den 22:a mars berättade prinsessan Kate att hon drabbats av cancer och påbörjat cellgiftsbehandling.

Sjukdomen upptäcktes efter Kates magoperation i januari. Ett ingrepp som gjordes under uppfattningen att prinsessans tillstånd inte var cancerogent.

Nu är Kate sjukskriven från sina kungliga plikter och försöker landa i situationen – och finnas där för sina tre barn på bästa möjliga sätt.

Kates situation har berört en hel värld och många har uttryck sina sympatier. Och berör gör även den aldrig tidigare sedda bilden på prinsessan, som nu kommit upp till ytan.

Okända bilden på Kate berör

Kate har fått stöd både från sin familj, världsledare och totala främlingar. Alla som kommit prinsessans väg tycks berörda av situationen.

Annons

En av dessa är musikern Martin Kemp som hade nöjet att umgås med Kate en dag när hon spelade in en video för en kampanj om män och självmord i fjol.

Martin minns tillbaka på dagen med värme och hans son Roman, som var med i videon, pratade även gott om Kate i anslutning till besöket.

– Vi satt vid köksbänken, med min mamma och pappa och min syster och alla hundarna, och Kate var där med oss. Det roligaste var att hon inte hade några skor på sig eftersom hon var respektfull nog att ta av sig skorna vid dörren, sa han då till The Times.

– Det där fastnade verkligen i mitt huvud eftersom man aldrig ser kungligheter utan skor.

Nu publicerar Martin också en hjärtevärmande bild från tillfället som aldrig tidigare visats utåt. Här ser vi en leende Kate, precis så där varm som hon alltid är.

Till bilden skriver Martin:

"Skickar så mycket Kemp-kärlek till prinsessan av Wales och hela hennes familj"

Annons

Kate om samtalen med barnen

I sitt videouttalande betonade prinsessan Kate samtalen hon haft med sina barn prins George, 10, prinsessan Charlotte, 8, och prins Louis, 5.

– Som jag sagt till dem, jag är okej, och jag blir starkare varje dag genom att fokusera på de saker som hjälper mig att läka i mitt sinne, kropp och själ.

– Att ha William vid min sida är en stor trygghet, och försäkran. Det är också den kärlek, stöd och vänlighet som visats av så många av er. Det betyder så mycket för oss båda. Vi hoppas att ni kommer förstå, att vi som familj, kommer behöva tid, utrymme och privathet medan jag slutför min behandling.

Prinsessan sa även att hon ser i fram emot att kunna återuppta sina kungliga plikter, men att hon nu måste fokusera på att återhämta sig helt.

Foto: TT

Annons