Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bilden på prinsessan Madeleines dotter – visas upp i utländsk press

16 feb, 2021, 14:00 
Prinsessan Madeleine Prinsessan Leonore Prins Nicolas Hunden Teddy
Hur kommer Baby Sussex liv att bli? Och hur kungligt kommer prinsessan Madeleines barn egentligen att leva?
Annons
Har du koll på tronföljden?Brand logo
Har du koll på tronföljden?

Nyheten om att prins Harry, 37, och hertiginnan Meghan, 39, väntar sitt andra barn har åter riktat strålkastarljuset mot den kategori kungligheter som lever sina liv i ett annat land, långt från tryggheten där hemma i kungariket.

Meghan och Harry hör själva dit förstås, men det gör också prinsessan Madeleine och de senaste dagarna har det gjorts flera kopplingar mellan hennes situation i Miami, Florida och Meghans och Harrys ”vanliga” liv som blivande tvåbarnsföräldrar i mångmiljonvillan i Montecito, Kalifornien.

Meghans och Harrys son Master Archie Harrison Mountbatten-Windsor är inte prins men intressant ändå, samt amerikansk medborgare genom mamma Meghan, som ska ha givit upp alla försöken att bli britt. Och den kommande babyn kommer också att bli en tvättäkta Californian Girl eller Boy.

Prinsessan Leonore i internationella medier

Och det är här som prinsessan Madeleines dotter prinsessan Leonore, sju år på lördag, nu har seglat upp som jämförelse – och omslagsflicka – på internationella sajter.

Prinsessan Leonore
Prinsessan Leonore har hamnat i det internationella strålkastarljuset: Sajten Royal Central lyfter fram henne som intressant exempel.

Prinsessan Leonore är amerikansk medborgare (svensk också förstås) både eftersom pappa Chris har brittiskt-amerikanskt medborgarskap och eftersom hon är född på amerikansk mark, i New York. Hon är inte heller kunglig av första graden, om vi får kalla det så, eftersom kungens beslut från hösten 2019 skalade bort den HKH-titel som hon fick när hon föddes.

Och det är det här intressanta men komplicerade gränslandet mellan vanlig och kunglig som tycks fascinera världen: Hur kommer prinsessan Leonores liv att bli? Och vad väntar för Baby Sussex?

Svar får vi sinom tid.

Foto: TT, Prinsessan Madeleine/SVT.

Annons