Bilderna avslöjar – verkliga relationen mellan Letizia och Silvia

Henrik Montgomery/TT

Drottningarna har fått spendera en del kvalitetstid ihop men vad tycker de egentligen om varandra.

Slå på ljud

Sverige har precis stått värd för ett statsbesök från det spanska kungaparet och vilket besök det har varit!

Under två intensiva dagar bjöd det svenska kungaparet kung Felipe och drottning Letizia på både glamour och nya kunskaper, med föredrag på bland annat Nobelmuséet och Karolinska Institutet.

De delade även upp sig vid ett par tillfällen och båda drottningarna har haft möjlighet att spendera lite kvalitetstid ihop, något de säkerligen uppskattar!

Letizia och Silvia – båda drottningar

Förra gången Letizia och Felipe var på statsbesök var 2005, då var de kronprins och kronprinsessa, vilket är en stor skillnad. Nu kunde drottningarna umgås som jämlikar på alla sätt och vis, och det syntes att de trivs i varandras sällskap.

Det fanns flera tillfällen då vi kunde se Silvia och Letizia samtala och utbyta förstående blickar, drottningar emellan!

Felipe och Letizia var på statsbesök som kronprinspar år 2005.

Charles Hammarsten/TT

Kungaparet försökte verkligen visa på relationen mellan Spanien och Sverige och drottning Silvia tog tillfället i akt under ett besök i Bernadottebiblioteket som ligger i Stockholms slott.

Drottning Letizia och drottning Silvia vid en bankett på Stockholms slott i samband med det spanska statsbesöket.

Jonas Ekstromer/TT

– Mina damer och herrar. Litteraturen bidrar till att skapa intresse och förståelse för andra länder, deras folk och kulturer. Den överbryggar tidens, rummets och språkets gränser. Och framförallt påminner den oss om, att det alltid är mer som förenar oss människor, än som skiljer oss åt, sa Silvia i sitt tal där efter att ha läst några strofer ur det spanska nationaleposet "El Cantar de mio Cid".

LÄS MER: Kungafamiljen anländer till galamiddagen – se bilderna!

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias plötsliga inhopp under statsbesöket – efter hovets ändring

LÄS MER: Prinsessan Sofia bryter mammaledigheten – lunchar med Letizia