Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

JUST NU: Kungafamiljen anländer till galamiddagen – se bilderna här!

24 nov, 2021, 19:44 
Spanska kungaparet på fest hos svenska kungafamiljen

Klänningarna, juvelerna och gästerna – vilken kväll det är på Kungliga slottet! Och det är Victoria och drottning Silvia som bländar allra mest.

Annons
Kungafamiljen på glammig galamiddag på Slottet – se filmen från spanska statsbesöket här!Brand logo
Kungafamiljen på glammig galamiddag på Slottet – se filmen från spanska statsbesöket här!

I kväll är det stor kungliga fest på Stockholms slott. Det är kungen och drottning Silvia som ger en galamiddag – eller statsbankett som det också heter – till kung Felipes och drottning Letizias ära.

Och det är full pott i kungligheter! Både kronprinsessan Victoria och prins Daniel, och prins Carl Philip och prinsessan Sofia, är på plats.

Drottning Silvia Prins Daniel Kronprinsessan Victoria Frida Jonsvens klänning galamiddag statsbesök
Det lyste om Victoria, men så bar hon också den underbara klänning som Frida Jonsvens skapade speciellt till hennes 10-åriga bröllopsdag.

Drottning Letizia är spanskt dramatisk i en klänning med ärmlöst liv och kvällens största kjol. Men det är ändå kronprinsessan Victoria och drottning Silvia som knockar alla!

Annons

Victoria i blomsterbroderad tyll och drottning Silvia i guld från topp till tå. Och hon bär kamédiademet! Det kan faktiskt vara första gången som det syns sedan kronprinsessan bar det vid sitt bröllop.

Drottning Letizia och kung Felipe på galamiddag i Stockholm

Kung Felipe Drottning Letizia Statsbesök Galamiddag
Drottning Letizia i en riktig powertiara, matchad med midnattsblå tyll.
Drottning Silvia Statsbesök Spanien
Vackra drottning Silvia! Här i kamédiademet.
Annons

Gästerna började anlända redan strax efter klockan 19.00, men statsbesöksmiddagarna är alltid extra sena (och extra fina) och börjar aldrig förrän klockan 20.00.

Så gästerna – som ikväll bara är 90 till antalet, i stället för de vanliga 150 – hann sorla runt en god stund. Handskakningar var det ju inte på tal, men det blev väldigt hjärtligt ändå!

Statsbesök Galamiddag Anna König Jerlmyr
Stockholms finansborgarråd Anna König Jerlmyr i lysande orange. I morgon ska hon ha alla kungligheterna på lunch i Stockholms stadshus.
Talman Andreas och Helena Norlén Statsbesök Galamiddag
Talmannen Andreas Norlén har några hektiska dagar framför sig. Men ikväll är han på festmiddag med sin fru Helena.
Annons

I vimlet fanns talmannen förstås, och statsminister Stefan Löfven, som ännu inte lyckats lämna sin post. Men också dubbelt upp i finansmän genom kusinerna Marcus och Jakob Wallenberg, och triss i S-ministrar: utrikesminister Ann Linde, socialminister Lena Hallengren och utbildningsminister Anna Ekström.

In gled också en av huvudrollsinnehavarna i det politiska drama som har utspelat sig under dagen: Centerpartiets partiledare Annie Lööf, för aftonen i sjögrönt.

Ann Linde Lena Hallengren Statsbesök Galamiddag
För socialminister Lena Hallengren har detta varit en heldag med kungafamiljen, hon har deltagit i statsbesöket ända sedan i förmiddags. Här med utrikesminister Ann Linde.
Annie Lööf Statsbesök Galamiddag
Centerns Annie Lööf tar en paus från den politiska hetluften.
Annons

Men nu sitter alla till bords, efter att först ha hälsats välkomna av kvällens värdpar, som radat upp sig i Lovisa Ulrikas matsal tillsammans med sina spanska gäster.

Artikeln uppdateras – fler bilder är på väg in!

Foto: Jonas Ekströmer/TT.

Annons