Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bilderna i tv-rutan som drottning Silvia inte vill se – kungaskandalen dras upp till ytan igen

24 apr, 2022, 06:00 
AvIndra Nordemar

Drottning Silvia blir påmind om den stora skandalen kring kungen och Camilla Henemark.

Annons
Tillbakablick: Här gifter sig kungen och Silvia 1976 – se magiska kärleksfesten!Brand logo
Tillbakablick: Här gifter sig kungen och Silvia 1976 – se magiska kärleksfesten!

Camilla Henemark har en speciell koppling till kungen, vilket sedan avslöjandet uppdagats otaliga tillfällen – och visst är det säkerligen tröttsamt för båda parter, men kanske mest för drottning Silvia.

Ja, det handlar så klart om ”Den motvillige monarken”, boken som fått kungen att framstå som en riktig festprisse, och där Camilla hade en betydande roll.

Och nu dyker hon upp i rutan, igen.

Berättelsen om den fest-ivriga kungen – och skandalen

När boken släpptes 2010 ledde det till en mediestorm som skakade kungafamiljen rejält.

Författarna Thomas Sjöberg, Deanne Rauscher och Tove Meyer lyfte kungen och personerna i hans närmsta krets som ett vilt kompisgäng som ofta besökte både svart- och porrklubbar.

Annons

Det var också där som kungens relation till Camilla blev offentlig. Bland annat ska hon ha setts, med kungens livvakter, bli utsmugglad från lägenheter på Östermalm i slutet av 90-talet.

Efter boksläppet har Camilla bekräftat dessa uppgifter – vilket troligtvis blev ett hårt slag för drottning Silvia som nu blir påmind av händelserna.

Drottning Silvias oro efter de nya bilderna i tv-rutan

Under gårdagens Let's Dance var Camilla nämligen på plats och visade upp sig i direktsändning, i sällskap av artisten tillika tandläkaren Dr. Alban.

Och det är inte otänkbart att Silvia satt bänkad i tv-soffan på slottet under gårdagen. Denna säsong av danstävlingen har ju varit speciell för drottningen, då skådespelerskan Cecilia Von der Esch var en av deltagarna innan hon blev utröstad.

Cecilia är gift med Fredrik Von der Esch, som är drottningens gudson. Så, Cecilias resa i Let's Dance lär ju Silvia ha följt, och säkert inte slutat vara en av tv-tittarna därefter!

Annons

Även om Camilla Henemark inte är den att skuldbelägga för skriverierna om kungen, svider det förmodligen lite för Silvia att se henne.

I P3-dokumentären ”Kungaboken och skandaldrevet” av journalisten Therese Rosenvinge, har Camilla berättat om både förståelsen av att granska kungen, men också om besvikelsen av att ingen tagit mer hänsyn till hennes privatliv.

– Ingen ifrågasatte om mitt privatliv. Alla pratade bara ”åh stackars kungen, stackars kungafamiljen”. Jag har också ett liv och jag är nedsmutsad som en äktenskapsförbryterska och kommer alltid ha det med mig för evigt. Men ingen bryr sig.

Foto: TT

Annons