Prinsessan Märtha Louises kontroversiella val – bröllopet med Durek Verett

23 apr, 2022, 16:00 
AvIndra Nordemar

Kritikstormen mot prinsessan Märtha Louise efter hennes livsbeslut med Durek Verett är enorm – men hon låter sig inte påverkas.

Annons
Märtha Louise & Schaman Durek – en kärlekssaga
Märtha Louise & Schaman Durek – en kärlekssaga

Prinsessan Märtha Louise har valt en helt annan väg än de flesta andra kungligheter i världen.

2001 valde hon bort apanage och titeln Hennes Kungliga Höghet, allt för att kunna leva ett liv precis som hon ville och tjäna sina egna pengar.

Sedan dess har hon bland annat drivit änglaskola, hållit kurser i andlig utveckling och skrivit ett antal böcker. Och på sociala medier kommunicerar hon öppet och ofiltrerat med omvärlden.

Men det är många som inte står bakom hennes val. I en ny intervju berättar hon om kritiken som riktas mot henne, och det annorlunda kungliga liv hon lever.

Recept.se Nyhetsbrev

Hatet mot prinsessan Märtha Louise efter beslutet

Ett av de mycket omtalade ämnena gällande prinsessan är hennes kärleksliv. 2019 gick hon ut med att hon och shamanen Durek Verett funnit varandra, efter att hennes ex-make Ari Behn tragiskt tagit sitt liv samma år.

Annons

– Jag får mycket hat, men det får jag alltid, även när jag beter mig väldigt "ordentligt", så jag har bestämt att det är bäst om jag bara är mig själv, då mår jag i alla fall bra. Kritiken får väl bara komma, säger hon till tidningen Tara.

Märtha Louises framtid med Durek Verett – bröllop i sikte

Men trots att flera motsäger sig hennes omstridda val, är det också många som uppskattar hennes mod att gå sin egna väg. Märtha Louise är exempelvis den enda kunglighet som använder sig av appen TikTok.

– Durek och jag har släppt ett par TikTok-videor där vi skämtar mycket, då tror många att jag hamnat på botten. Varför anses vi vara skräp bara för att vi vågar vara lekfulla, för att vi har roligt? Men jag bryr mig inte, jag hjälper gärna till att bryta några barriärer för att kunna göra ett större rum för oss alla, menar hon.

Märtha Louise låter sig inte påverkas av folkest åsikter om relationen med Durek. Snarare tvärtom. I framtiden ser hon ett bröllop äga rum.

Annons

– Dock inget "chockbröllop", berättar prinsessan.

Foto: TT

Annons