Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bilderna på kungafamiljen som Madeleine inte vill se: "Åh herregud"

02 okt, 2022, 08:00 
AvIbraheem Alsalman

Oj vilka kontraster!

Annons
Här nobbar drottning Silvia talmannen – inför allaBrand logo
Här nobbar drottning Silvia talmannen – inför alla

Det har varit en intensiv vecka för kungafamiljen. I tisdags samlades alla för riksmötets öppnande. I praktiken innebär det att kungen inviger det nya riksdagsåret, 2022-2023. Alla familjemedlemmar var på plats, förutom förstås prinsessan Madeleine och maken Chris O'Neill. Båda är som bekant bosatta i USA och deltar väldigt sällan i de svenska kungaaktiviteter.

I torsdags var det dags för fest och galamiddag. De utvalda fick äta fyrarätters. Kungafamiljen anlände strax efter 19.00, men bara med personer. kungen, kronprinsessan, prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia. Drottning Silvia saknades – en förkylning satte stopp.

Annons

Och i drottningens frånvaro hamnade kronprinsessan Victoria mitt i fokus för uppmärksamheten.

– Hennes Majestät har lättare förkylningssymtom och valde därför att avstå närvaro vid kvällens konsert, sa Johan Tegel vid hovets informationsavdelning då till Svensk Dam.

Stämningen verkade vara på topp och alla hade det väldigt trevligt – och mysigt!

Bilderna på kungafamiljen som Madeleine inte vill se: "Åh herregud"

Det i kontrast med hur prinsessan Madeleine haft det senaste tiden.

Annons

Orkanen Ian svepte in med full kraft. Redan i början av veckan intog den Kuba, två personer miste livet och all el i landet slogs ut, enligt TT. Under onsdagen nådde den Florida, där prinsessan Madeleine bor tillsammans med Chris O'Neill och barnen Adrienne, Nicolas och Leonore. Oron för prinsessfamiljen har varit stor hemma i Sverige.

Vanligtvis trivs familjen oerhört bra i värmen över Atlanten.

Enligt hovets informationschef Margareta Thorgren hade Madeleine och barnen inga planer på att evakuera sin lyxvilla i Pinecrest, och deras hem ingick inte heller i ett riskområde.

Annons

Samma torsdag som kungafamiljen hade galamiddag så upplevde Madeleine alltså något obehagligt. På Instagram skrev hon öppet om sin oro. Hon vädjade samtidigt om hjälp att stötta de organisationer som hjälper till att återställa och restaurera den förödelse orkanen orsakat.

Foto: Skärmdump, Instagram

I kommentarsfältet är det tydligt att folket hemma i Sverige varit, och är, mycket oroliga för prinsessan och familjen.

"Är ni okej?" Undrar en följare.

"Å herregud! Stor kram till Er" Skriver en annan.

Man kan lugnt konstatera att det var två helt skilda världar mellan vår en representationsmiddag på slottet och en jätteorkan i Florida. Detta även om prinsessan Madeleine inte brukar delta på offentliga tillställningar med vår svenska kungafamilj.

Annons