Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Birgitta upprörd efter beskedet: ”Blir ledsen – ska kontakta drottningen”

Prinsessan Birgitta är ledsen över att kronprinsessan Victoria och prins Daniel har fått covid-19

TOMMY HOLL
Prinsessan Birgitta mår väl hemma i Santa Ponsa. Den spanska staden där termometern för dagen visar 20 grader och sol. Samtidigt oroar hon sig för att familjemedlemmarna Victoria och Daniel har smittats av coronaviruset, hemma i Sverige.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 10?
Slå på ljud

Prinsessan Birgitta trivs med sitt liv i staden Santa Ponsa på Mallorca. Men det senaste året har inte varit sig likt och precis som alla andra har kungens syster tvingats anpassa sig för att undvika att bli smittad av coronaviruset.

I vanliga fall lever Birgitta ett socialt liv med ett stort umgänge, restaurangbesök och trevliga tillställningar. Men nu är allt sådant inställd och prinsessan tillbringar majoriteten av sin tid hemma. Lyckligtvis får hon fortfarande spela golf på daglig basis.

LÄS MER: Prinsessan Birgitta hjärtopererad – berättar själv

– Jag är inte den som oroar mig i onödan men det är ett allvarligt läge och vi får rätta oss efter det. Men jag är i grunden en positiv människa och tror att vi kommer att rida ut den här stormen, har Birgitta tidigare sagt om coronaviruset.

Victoria och Daniel smittade av coronaviruset – prinsessan Birgitta oroar sig
MEGA

Prinsessan Birgitta oroar sig över Victorias och Daniels hälsa

Men det är förstås konstigt att inte kunna träffa sina släktingar hemma i Sverige. Förra våren bodde Birgitta med kungaparet på Stenhammar i två månader men sedan dess har de inte setts. Under fredagen fick prinsessan dessutom veta att Victoria och Daniel har testats positivt för covid-19. En nyhets som förstås inte är rolig att få när man befinner sig så långt bort.

– Det är otrevligt. Man blir alltid ledsen när det drabbar ens familj. Jag ska kontakta drottningen i eftermiddag och höra hur det står till med dem, säger Birgitta.

LÄS MER: Nya bilden på gravida Sofia väcker reaktioner

Foto: TT