Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carina Bergfeldts stora hemlighet med prins Daniel – nu är den ute!

16 aug, 2023, 06:14 
Vendela Lönnqvist
Nu är hemligheten ute!
Nu är hemligheten ute!

Nu avslöjar Carina Bergfeldt den stora hemligheten!

Annons
Prins Daniel om semestern med Victoria och barnenBrand logo
Prins Daniel om semestern med Victoria och barnen

Det är ytterst sällan som våra svenska kungligheter väljer att ställa upp på längre, mer exklusiva intervjuer.

En av de som uttryckt en önskan om att få sätta sig ned och samtala med en av dem är Carina Bergfeldt – som länge haft en särskild dragning till prins Daniel.

AVSLÖJAR: Victoria & Daniel har flyttat in i nya lyxhusetBrand logo
AVSLÖJAR: Victoria & Daniel har flyttat in i nya lyxhuset

Inte är det så värst konstigt, prins Daniels historia är på många sätt väldigt speciell.

Prins Daniels unika liv

Från att ha växt upp i en medelklassfamilj i Ockelbo till att gifta sig med kronprinsessan Victoria och därmed bli en svensk prins är en historia som bara han har fått uppleva.

Carina Bergfeldt har en lång karriär som journalist och programledare. Hösten 2021 fick hon sin egna talkshow signerad sitt eget namn och har intervjuat ett flertal kända och intressanta gäster.

Annons

Men det är en speciell person hon alltid drömt om att få intervjua – nämligen prins Daniel.

"Jag har velat intervjua prins Daniel sedan maj 2010, när jag läste en lång artikel i Svenska Dagbladet signerad Karin Thunberg. I den pratade den då blivande prisen om hur obekymrat han såg på sin roll att gå tre steg bakom Victoria resten av livet", skriver journalisten i ett inlägg på Instagram.

Carina Bergfeldts fascination över prins Daniel

Prins Daniels syn på sitt framtida liv med kronprinsessan flera steg framför sig fascinerade Bergfeldt, som i samma inlägg berättar om hennes ex-man som vid tiden för deras relation hade svårt att acceptera att hon var mer framgångsrik än honom.

"Ju bättre det gick för mig, desto sämre blev relationen. Jag tyckte att den här Daniel Westling lät som ett UFO", skriver hon och fortsätter:

"Jag lärde mig att det finns män som kan hantera framgångsrika kvinnor där ute. Jag hittade en sån och gifte mig med honom snabbt som blixten. Men nyfikenheten kring prins Daniel bestod. Var han verkligen så trygg i sin roll som han hävdade? Blir han aldrig frustrerad av att gå där bakom, och allt fokus ligger på någon annan?"

Annons

"Jag fick fråga vad som helst"

Ju längre tiden gick, desto fler frågor samlade Bergfeldt på sig inför en eventuell intervju med prinsen. I flera år jagade hon hovet med hopp om att en dag få svaret "ja" på frågan om att få intervjua vad hon själv kallar för sin "drömgäst".

Carina Bergfeldt har tidigare synts till i knutarna omkring prins Daniel.

Svensk Damtidning rapporterade i våras om ett projekt som spelats in med anledning av Daniels 50-årsdag i höst.

Nu verkar hennes dröm ha gått i uppfyllelse. Inför prinsens 50-årsdag fick han nämligen valet att göra en enda stor intervju – och valet föll på journalisten Carina Bergfeldt.

"Jag är glad och stolt över det. Det fanns inga premisser. Jag fick fråga vad som helst. Och det gjorde jag. Jag har följt prinsen vid fem tillfällen från början av maj och framåt, och idag är det officiellt", skriver hon och meddelar att programmet sänds klockan 20.00 den 29 augusti.

Det kommer intervjun med prins Daniel att handla om

I intervjun kommer det diskuteras allt mellan himmel och jord – om uppväxten, hur det egentligen är att gifta in sig i kungafamiljen och hur kronprinsessparet håller romantiken levande.

"Jag hoppas så att ni kommer att titta för att lära känna mannen som går tre steg bakom vår blivande drottning lite bättre."

Annons