Elaka orden om Carl Philip i SVT – kanalen grep in och stoppade programledarna

18 feb, 2023, 19:15 

Under lördagens sändning av Melodifestivalen skojades det friskt om prins Carl Philip. Men allt fick inte sändas.

Annons

Under lördagen går den tredje deltävlingen av Melodifestivalen av stapeln, och schlagerturnén har tagit sig till Lidköping. Likt tidigare veckor leds programmet av Jesper Rönndahl och Farah Abadi, som gärna skojar till det när tillfälle ges.

Den här gången var måltavlan kunglig, närmare bestämt prins Carl Philip. Men skämtet gick inte hem hos alla, och faktum är att det såg annorlunda ut egentligen.

SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!
SVT gör om Melodifestivalen 2023 – allt du måste veta!

Hånet mot prins Carl Philip i Melodifestivalen

Det var Aftonbladets Tobbe Ek som på sin blogg Schlagerbloggen berättade att det under repetitionerna skojades friskt om prinsen. Det hela rörde sig om en ordlek på "Prins Carl Philip" som om man säger det snabbt och aningen slarvigt låter som "prinskorv Philip".

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

När reportern bevittnade detta på scen under fredagens genrep menade han att det var alldeles för långdraget och att det inte alls verkade gå hem hos publiken.

"Det här måste de korta eller bara stryka. Publiken stirrar bara på dem." Skrev Tobbe Ek.

Men under lördagens sändning, när Casanova skulle presenteras var det kvar. Däremot konstaterar Tobbe Ek, som bevittnat båda varianter, att det som sades under det riktiga genrepet (och således med stor sannolikhet under sändningen) faktiskt var en kortare variant.

Kanalen hade alltså beslutat att stoppade programledarna från att dra hela harangen om hur likt prins Carl Philip låter livsmedlet prinskorv.

Prins Carl Philip
Står Mello på i Villa Solbacken riskerar Carl Philip att hoppa till.

Jesper Rönndahl svarar på kritiken – efter olämpliga skämten

Ja, just programledarnas skojande har minst sagt varit i fokus under årets upplaga av familjeprogrammet. Kort efter första avsnittet vällde tittarreaktionerna in, och många ansåg att det var alldeles för mycket skämt av sexuell karaktär och svordomar.

Annons

Det ska dock ha varit uttänkt, menar Jesper Rönndahl när han får frågan av Expressen.

– Det var lite medvetet. Man ville liksom sätta en liten pang. Andra programmet var lite snällare, och tredje får vi se. Allt är mycket noga uträknat.

Tittarilskan som kom efter skämten i första deltävlingen lär vi bli utan efter prinskorv-skämtet – även om det inte gick hem på publikrepet...

Foto: TT

Annons