Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carl Philip och Sofia på kärleksresa i Värmland – prinsparets besök väcker uppståndelse i Säffle

25 okt, 2022, 10:09 
Ellen Myrgård Lindén
Ellinor Ekdahl
Nya bilder Carl Philip och Sofia i Värmland – Svensk Damtidning på plats

Carl Philip och Sofia är i Värmland för att representera kungafamiljen i regn och rusk. Svensk Damtidning följer prinsparet på platsen där allting en gång började. Det var ju i Karlstad som Sofia gjorde sitt allra första prinsessuppdrag, för sju år sedan.

Annons
Sofia & Carl Philip gör comeback – se nya filmen från hertigdömet!Brand logo
Sofia & Carl Philip gör comeback – se nya filmen från hertigdömet!

Carl Philip och Sofia är tillbaka i Värmland. Parets hertigdöme som har betytt så mycket ända sedan deras kärleksförhållande fortfarande var hemligt för allmänheten. Prinsen har nämligen ett hus i Sunne, som han fick i dopgåva, och som han visade för Sofia – den där första tiden som nykära.

Redo med paraply! Regn och rusk, men också kärlek och värme, mötte Carl Philip och Sofia när de anlände till Säffle.

Dessutom var de hit de åkte när Sofia skulle göra sitt allra första uppdrag som prinsessa av Sverige. I augusti år 2015. Regnet öste ner men trots det gick värmlänningarna man ur huse för att visa det nya prinsparet sin uppskattning. "Länge leve kärleken" ropade människor ur den stora folkmassan och Sofia var märkbart rörd.

Annons

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia tillbaka i Värmland

Mycket har förändrats på sju år. Carl Philip och Sofia har hunnit bli trebarnsföräldrar och är nu tillbaka för att sprida kungliga glans över Säffle, Grums, Karlstad och Filipstad. Invånarnas glädje var total när Carl Philip och Sofia gjorde entré vid invigningen av en vindpark i Knöstad, som tillhör Säffle kommun, alldeles nyss.

Prinsparet fortsätter sedan till biblioteket i Grums, där barn och unga som deltar i ett läsprojekt och i ungdomsprojektet Tillitsbyrån kommer att dela med sig av sina erfarenheter. De kommer även att få en rundvandring genom en utställning av författaren och illustratören Stina Wirsén tillsammans med elever.

Annons

Lunchen serveras i Borgvik där älgfärsbiffar med kantareller, rårörda lingon och gräddsås står på menyn. Men Sofia, som väljer vegetarisk kost, får istället morotsbiffar.

Dagen avslutas sedan med en tjusig middag på länsresidenset i Karlstad där Sofia helt säkert kommer att svira om till en smashing kvällslook. Carl Philip och Sofia har spenderat tid på residenset under tidigare besök. Och det blir alltså ett kärt återseende med Värmlands landshövding Georg Andrén.

Foto: Fredrik Sandberg/TT, Svensk Damtidning

Annons