Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carl Philips uppoffring för Sofia – beslutet om huset i Älvdalen

11 apr, 2022, 11:00 

Prinsens uppoffring i påsk.

Annons
Tillbakablick: Carl Philips rörande ord efter bröllopet med Sofia!Brand logo
Tillbakablick: Carl Philips rörande ord efter bröllopet med Sofia!

Påsk står på schemat och det gäller även våra kungligheter. För många är långhelgen en chans att umgås med familjen och ladda batterierna, men kungafamiljens schema är fullbokat som vanligt.

Men det verkar som om en familjemedlem fått efterlängtad påskledighet, nämligen Carl Philip.

Tomt schema

Varken Carl Philip eller Sofia är uppskrivna på kungahusets kalender för några offentliga uppdrag på ett bra tag. Kalendern är tom, och först den 27 april har paret jobb på schemat, då ska prinsen och prinsessan närvara vid World Dyslexia Assembly Sweden.

Påskveckan har prinsen alltså inget jobb, och enligt uppgifter till Svensk Dam ska prins Carl Philip, Sofia och sönerna till Älvdalen för att hälsa på prinsessan Sofias familj.

– Carl Philip är en riktig familjefar och prinsparet bestämde tidigt, redan när prins Alexander var nyfödd, att de kommer att försöka vara lediga tillsammans mycket. När barnen är små. Därför är det självklart för prinsen att rensa sin kalender från kungliga uppdrag under påskveckan och följa med Sofia och sönerna till Älvdalen. Det gula huset i Kåtilla är verkligen deras andningshål där de kan leva fritt, som vilken småbarnsfamilj som helst, förklarar Ellen Myrgård, mångårig reporter på Svensk Dam.

Annons

Annorlunda firanden

Förra året vid den här tiden var prins Julian bara några veckor gammal, så i år kanske han kan vara med på påskäggsjakten! Då var ju också pandemin högst närvarande, och alla familjer fick fira på varsitt håll, på hemmaplan.

Även 2020 var påskfirandet annorlunda för alla, inte minst vår kungafamilj. Då fick vi oss en trevlig överraskning när ett videoklipp från familjens digitala påskfirande släpptes. Kungen och drottningen fick likt många andra träffa sina barn och barnbarn digitalt, via videolänk, och vi fick ta del av deras påskhälsningar från Haga, Villa Solbacken och Stenhammars slott.

Det annorlunda men härliga påskfirandet 2020!

Vad påsken har att erbjuda kungafamiljen i år återstår att se, men förhoppningsvis får de lite välförtjänt tid till återhämtning och familj.

Foto: TT/Youtube

Annons