Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chris beslut i relationen med Madeleine – väcker uppmärksamhet: "Varför?!"

04 apr, 2022, 20:00 
Jacob Johannesson

Chris har tagit ytterligare ett beslut i relationen med prinsessan Madeleine!

Annons
SE FILMEN: Madeleine, Chris och barnen tar emot granar på Kungliga slottet!Brand logo
SE FILMEN: Madeleine, Chris och barnen tar emot granar på Kungliga slottet!

I början av veckan fick hela svenska folket en glad överraskning – en helt ny uppdaterad version av kungahusets officiella hemsida!

Kungahusets nya hemsida frontas med en bild på Carl XVI Gustaf, kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle. Alltså den nuvarande regenten och de två kommande tronföljarna.

Hovets informationschef Margareta Thorgren uttalade sig i samband av lanseringen av hemsidan under förra veckan.

– Det har planerats i cirka ett och ett halvt år. Det har varit ett rätt omfattande arbete. Nu är det ju betydligt mycket mer bilder på den kungliga familjen. Inför utvecklingen har vi gjort en förstudie för att ta reda på vad användarna tar del av och behöver och vad som har saknats, sa Margareta Thorgren.

Chris beslut i relationen med Madeleine väcker frågetecken

Men den nya hemsida har väckt stora reaktioner. Många är förvirrade över att prinsessan Madeleines make Chris inte syns på hemsidan.

Annons

På sociala medier har kungahusets drag väckt stora frågetecken.

"Varför är inte prinsessan Madeleines make med? Klassas han inte som en kunglighet?", skriver en person.

"Varför ingen Chris?!", skriver en annan.

Men kungahusets drag har en förklaring. Enligt Svensk damtidnings mångåriga reporter Ellen Myrgård är utvecklingen gällande Chris frånvaro helt naturlig.

– Det här är ett naturligt steg som både handlar om Chris personliga behov av att bli frånkopplad från det kungliga strålkastarljuset, eftersom han inte har någon prinstitel. Men också om kungens beslut att krympa familjen på titlar år 2019. Carl Philips och Madeleines barn har inte några Kungliga högheter-titlar längre, endast en Hagasessa (prinsessan Birgitta) ingår i Det kungliga huset och Chris har ingen titel alls och arbetar inte i konungens tjänst. Den nya familjebilden är helt enkelt ett sätt för kungen att visa vilka som är i fokus i den kungliga representationen. Och inte, säger Ellen Myrgård.

Foto: TT.

Annons