Carl Philips beslut med Sofia och barnen – lämnar Villa Solbacken

09 feb, 2023, 13:02 

Carl Philip har fattat ett beslut.

Annons

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia älskar livet på Villa Solbacken, beläget på anrika Djurgården i Stockholm. Här har de nära till kungliga slottet, barnens förskola och en vacker miljö med ständig grönska.

Sofias urgulliga kärleksgest till Carl Philip – allt fångas på film!
Sofias urgulliga kärleksgest till Carl Philip – allt fångas på film!

Platsen har blivit en trygg punkt för hela familjen. För prinsessan Sofia har det med all säkerhet känts extra välbehövligt att ha tillgång till en stabil bas när hon varit mammaledig med prins Julian, 1.

I höstas började lillprinsen dessutom på samma Montessoriförskola där bröderna Alexander och Gabriel tillbringat sina första kunskapsår.

Villa Solbacken
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia älskar sitt Villa Solbacken.

Carl Philip lämnar Villa Solbacken

I år väntar ett kungligt superår och en kalender fyllt av kungliga uppdrag. Nu lämnar Carl Philip Villa Solbacken för ett två dagar långt besök i Umeå, där han kommer närvara på invigningen av Rally Sweden.

Annons

Prinsen brukar bekant sjuda av liv när det vankas rally. Den högintensiva motorsporten ligger Carl Philip varmt om hjärtat och han har själv tävlat som professionell rallyförare i STCC för Volvo Polestar Racing.

Prins Carl Philip
Prins Carl Philip har fokus i blicken när han sitter i en rallybil.

Rally Sweden en del i WRC, World Rally Championship, och är Sveriges största rallytävling. För den rallyvurmande prinsen är det så klart väldigt stort att få ta del av alla skickliga förare.

– Bilsport på den här nivån kräver mycket av både förare och kartläsare, så de kommer att vara fokuserade på sina lopp. Jag kommer däremot att försöka se så många tävlingar som möjligt både på plats och på nätet för att lära mig och inspireras, har Carl Philip tidigare sagt till Svensk Damtidning.

Annons
Prins Carl Philip på Rally Sweden 2022
Prins Carl Philip på förra årets Rally Sweden.

Prinsessan Sofia följer inte med

Förhoppningsvis får Carl Philip möjligheten att bygga vidare på sin redan gedigna rallykunskap. Han har hela tiden varit medveten om sin faiblesse för rally, men också medveten om sina begränsningar.

– Även om jag tycker att man hela tiden ska utmana sig själv får jag nog erkänna att jag är för gammal för att bli en Formel 1-förare, sa Carl Philip 2014.

Prins Carl Philip viftar med svenska flaggan
Prins Carl Philip viftar med svenska flaggan.

Prinsessan Sofia och barnen kommer inte att följa med på Carl Philips rallyäventyr i Umeå. I stället stannar de kvar på Villa Solbacken och håller ställningarna och inväntar prinsens återkomst.

Annons

Foto: TT/Instagram

Annons