Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Nya bilden på Sofia stoppas av hovet – mörkar händelsen på slottet

07 feb, 2023, 09:00 

Det blev ingen ny bild på prinsessan Sofia.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Våra kungligheter har alltjämt ett fullspäckat schema. I den kungliga kalendern går det för allmänheten att hålla koll på vad de sysslar med om dagarna, även om det tillkommer en hel del utanför det.

Förra veckan var prinsessan Sofia ute på jobb på slottet med prins Carl Philip, men bilderna stoppades...

Efterlängtade comebacken • Victoria väcker reaktioner utomlands • Otroheten i Danmark bekräftad – 3 kungliga snackisar från vecka 5!Brand logo
Efterlängtade comebacken • Victoria väcker reaktioner utomlands • Otroheten i Danmark bekräftad – 3 kungliga snackisar från vecka 5!

Stora steget för prinsessan Sofia och prins Carl Philip

Den 31:a januari stod nämligen den oerhört viktiga punkten möte i Prinsparets stiftelse på schemat för Carl Philip och Sofia. Stiftelsen är deras gemensamma projekt som de delar ett brinn för, och nu var det dags att gå igenom det kommande året för verksamheten.

Det fanns onekligen mycket att samtala om. Stiftelsens hjärtefrågor är en trygg miljö på nätet, och att öka förståelsen för barn och unga med dyslexi. Sätten de når ut med sitt budskap är flera, men bara det faktum att två kungligheter aktivt uppmärksammar frågorna är naturligtvis till stor hjälp.

Annons

I slutet av månaden kom tog stiftelsen ett stort steg, de välkomnade nämligen Dihm som innovationspartner. De ska hjälpa till med digitalisering, och innovation.

"Vi är så stolta över detta samarbete och ser fram emot det vi kommer att skapa tillsammans." Skriver de på Instagram.

Därför stoppar hovet prinsessan Sofia

Men för alla som satt hemma och spänt väntade på en ny bild på prinsessan Sofia, blev det trist. Det ekade nämligen tomt, både på kungahuset, prinsparet, och Stiftelsens Instagram.

Hovet har helt enkelt valt att inte dela nya bilder på Sofia. Detta beror däremot inte på något särskilt konstigt. Svensk Damtidnings mångåriga reporter Ellen Myrgård reder ut alla frågetecken.

– När Carl Philip och Sofia har styrelsemöte i prinsparets stiftelse så kommer det sällan bilder. Hovet hänvisar ofta till kungliga uppdrag som inte bjuder in till fotografering och det här är ett sådant tillfälle. Kungligheterna verkar – utan att synas.

De jobbar alltså på i det tysta. Förhoppningsvis får vi se oss en glimt av Sofia snart, senast vi såg henne var på Sverigemiddag på slottet den 20:e januari.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia ler på Sverigemiddag på Slottet
Sist vi såg Sofia sprudlade hon!

Foto: TT

Annons