Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofia inkallad till slottet – informeras om allvaret

31 jan, 2023, 05:00 

Nu kallas prinsessan Sofia in till möte på slottet.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

En stor del av kungligheternas vardag går till att jobba med frågor de brinner lite extra för. De har ju en alldeles ypperlig möjlighet att rikta fokus på samhällsproblem och andra viktiga frågor.

Prinsessan Sofia är inget undantag. Nu kallas hon in till slottet – och det är allvar.

Prinsessan Sofia om näthatet: ”Vi måste visa civilkurage”Brand logo
Prinsessan Sofia om näthatet: ”Vi måste visa civilkurage”

Prinsessan Sofias bröllopspresent – var början på allt

En av prinsessan Sofia och prins Carl Philip kanske finaste bröllopspresenter de mottog 2015 var säkerligen prinsparets stiftelse. Den är deras gemensamma hjärteprojekt, där de får jobba för de frågor de tycker är allra viktigast.

På Stiftelsens hemsida fångar de essensen med en tydlig mening:

"Stiftelsens vision är att alla barn och unga ska ha möjlighet att vara sig själva."

Annons

De jobbar aktivt mot frågor som rör en trygg miljö på nätet, och att öka förståelsen för barn och unga med dyslexi. Detta sker på många vis, dels genom att Carl Philip och Sofia i egenskap av kungligheter väljer att belysa och uppmärksamma ämnet, sprida kunskap genom olika projekt.

I fjol lanserade stiftelsen till exempel ett spel, lagom till läslovet. Det stora äventyret, är ett samarbete mellan Stiftelsen och Dimh, är ett roligt sätt för barn att läsa och lära sig – och alla som ville fick chansen att prova på!

Prins Carl Philip provar spelet Det stora äventyret tillsammans med skolbarn
Prinsen var ute och testkörde spelet med skolelever!

Allvarliga samtalen på slottet – prinsessan Sofia inkallad

Nu är Sofia och Carl Philip inkallade till slottet, med anledning av deras arbete. Prinsparets stiftelse har nämligen möte den 31:a januari, och det finns givetvis mycket som måste avhandlas.

Det är ju också nytt år, vilket innebär ett blankt ark att fylla med nya satsningar och projekt för att verkligen nå ut med sitt budskap. Och tyvärr behövs det mer än någonsin, för nu är det allvar.

Enligt Friendsrapporten 2022 har var tredje tjej i årskurs 3–6 har utsatts för kränkning på nätet det senaste året – siffror Carl Philip och Sofia givetvis inte vill höra.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Man kan tänka sig att det kommer pratas allvar på slottet.

Foto: TT

Annons