Carl Philips chockavslöjande om relationen med exet Emma Pernald

05 apr, 2022, 17:04 
https://image.svenskdam.se/image002-2.png.jpg?imageId=7019163&x=0&y=0&cropw=100&croph=87.5&width=1318&height=1318
Ola Brising
Innan han träffade prinsessan Sofia var prins Carl Philip ihop med exet Emma Pernald i tio år. Men sedan dess har deras relation varit frostig.
Annons
Carl Philip och Sofia – en kärlekssaga!
Carl Philip och Sofia – en kärlekssaga!

Prins Carl Philip, 42, och prinsessan Sofia, 36, lever ett lyckligt familjeliv med deras tre småprinsar Alexander, 5, Gabriel, 4, och Julian, 1.

Men innan Sofia kom in i bilden var Emma Pernald, 42, Carl Philips stora kärlek. Efter att relationen hade avslutats har det dock funnits vissa

Prins Carl Philip kärlekssaga innan prinsessan Sofia

Carl Philip träffade Emma under en segelsemester på Västkusten 1999. De var då ett stadgat par. Trots att Emma aldrig var skriven hos Carl Philip i hans lägenhet på Slottsbacken i Gamla stan så bodde de tillsammans där under långa perioder.

Framåt mitten av 00-talet började många därför undra om det inte var dags för dem att förlova sig och slå sina påsar samman, men i stället separerade de efter nästan tio år ihop.

Annons

Efter uppbrottet bröt Emma och prinsen kontakten, men hon fortsatte umgås med prinsessan Madeleine, 39, som hon än i dag har en nära vänskapsrelation med.

En orsak till att Carl Philip och Emma slutade umgås helt var att de båda gick vidare in i nya förhållanden. Carl Philip träffade Sofia sommaren 2009 medan Emma blev tillsammans med Tomas Jonson, 41. I dag har det två söner ihop, Arthur, 9, och August, 6.

Sofias svartsjuka på Carl Philips ex Emma Pernald

Framför allt var det nog prinsessan Sofias svartsjuka som gjorde att Carl Philip bröt helt med Emma.

När Sofia flyttade in hos honom i Gamla stan de gamla möblerna fortfarande kvar, det vill säga Emmas och Carl Philips – något som Sofia inte accepterade. Carl Philip fick därför åka till IKEA i Barkaby utanför Stockholm och införskaffa helt nya saker.

– En ny säng var ett absolut måste, har en närstående till paret berättat för Svensk Damtidning.

Carl Philip och Emma Pernald 2003.

Vid prinsessan Madeleines bröllop 2013 fick sig sedan prinsessan Sofia en rejäl törn då Madeleine placerade Emma närmre altaret i familjesektionen än hon själv satt. Det var ett konkret bevis på att Emma stod Madeleine närmare än hennes brors flickvän.

Annons

Carl Philips chockavslöjande om relationen med Emma

Kanske var detta också en orsak till att prins Carl Philip, i en av alla intervjuer han gjorde inför sitt eget bröllop med Sofia 2015, helt förnekade Emmas betydelse i hans liv.

– Jag kanske inte riktigt har känt kärlekens magi innan jag träffade Sofia, men nu när jag har gjort det så känner jag verkligen hur härligt den kan transformera en person.

När Aftonbladet frågade Emma vad hon tyckte om prinsens uttalade svarade hon:

– Det var märkligt att höra. Jag kände kärlek de tio åren vi delade.

Emma har sedan dess fortsatt att umgås med prinsessan Madeleine, men relationen med exet Carl Philip är fortfarande lika frostig.

I dag bor Emma med sin familj på Lidingö utanför Stockholm och arbetar som marknadschef för storbanken Nordea.

Foto: TT

Annons